Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Šimun Golčić srebrni na Međunarodnom plivačkom mitingu Mladost

Mladi plivač Šimun Golčić iz Plivačkog kluba Cerine osvojio je srebrnu medalju na Međunarodnom plivačkom mitingu Mladost, održanom prošloga petka i subote u Zagrebu.

Šimunov je uspjeh umalo bio još veći. Naime, svega 46 stotinki nedostajalo mu je do nastupa na europskom prvenstvu za mlađe juniore. Norma za ulazak u reprezentaciju je 24 sekunde i 17 stotinki na 50 metara slobodnim stilom, a Šimun je dionicu preplivao za 24 sekunde i 63 stotinke.

Šimun, rođen 2000. godine, bio je jedini predstavnik Plivačkog kluba Cerine na ovome mitingu. Nastupio je u dvije discipline, 100 metara leptir i 50 metara slobodno, te se u obje plasirao u završne utrke. S vremenom od 24.79 na 50 metara slobodno ušao je u poslijepodnevno finale, gdje je još malo popravio vrijeme i s 24.63 osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju.

– Izuzetno sam zadovoljan i ponosan na Šimunov rezultat – poručio je njegov trener Goran Stoiljković. – Uvjeren sam da će se o njemu još dosta toga čuti u plivačkom svijetu i da najbolje tek dolazi.

zatvori