Četvrtak, 25. travnja 2024.

Projekt Let’s Move donosi nam sigurne i zdrave školske rute

Grad Koprivnica nastavlja s provođenjem politike održive mobilnosti. Usporedno sa Strategijom održive urbane mobilnosti započeo je projekt Let’s Move iz programa Erasmus +.

Dravi info ga je predstavila gradska pročelnica za održivi razvoj i europske poslove Vedrana Knežević:

Cilj projekta Let’s Move je promocija zdrave, sigurne i održive mobilnosti školaraca za ukupno 15 škola diljem zemalja EU, odnosno partnera koji sudjeluju u projektu. To su uz Grad Koprivnicu francuska udruga Prioritere i poljski grad Wroclav te vodeći partner – španjolska Energetska agencija La ribera iz Valencije.

Na upit što će se konkretno kroz taj program događati u Koprivnici, Knežević je pojasnila:

U Koprivnici će se izraditi školska ruta za određenu školu čija je svrha promijeniti percepciju školaraca u gradskom prijevozu i promovirati promjene u dnevnim navikama djece vezano za promet, da se djeca pokreću, da ne sjede, da nauče nove mogućnosti mobilnosti i tome slično.

Za provedbu projekta osigurano je nešto manje od 140.000 eura. Taj je novac ravnomjerno raspoređen svim partnerima pa će tako Koprivnica za provedbu imati oko 35.000 eura. Cijeli iznos je sufinanciran što znači da Grad u ovaj projekt ne ulaže svoj novac. Zrinski trg očekuje da će kao specifični cilj projekta postići smanjenje prometa i gužve na ulazima u škole, povećanje kakvoće zraka te revitalizaciju urbanih prostora.

zatvori