Srijeda, 24. travnja 2024.

Predstavljen novi Koprivnički godišnjak, deblji nego ikad dosad

Jutros je počela distribucija najnovijeg Koprivničkog godišnjaka.

Bilten je tiskan dvanaestu godinu za redom – ovogodišnji u nakladi od 12.000 primjeraka što je za dvije tisuće više nego dosad. Povećan je i broj stranica – s prošlogodišnjih stotinu na 116, a osim u papirnatom obliku može se pogledati i u online izdanju na internetskim stranicama Grada Koprivnice. Što se krije na njegovim stranicama, ukratko je predstavila predsjednica Uprave Komunalca, Maja Hleb:

Naglasak je na onome što se radilo, koliko se radilo i gdje smo postigli određene rezultate, velike ili puno manjih. Pokušali smo dati pregled svega što smo radili. Ove godine smo nešto manje pisali o planovima za budućnost za razliku od lanjskog Godišnjaka, ali to ne znači da ih nemamo; nastavit ćemo razvijati ono što smo zacrtali i što je zadano u Strategiji grada Koprivnice.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Od ključnih tema istaknute su izgradnja novih Belupovih tvornica, najava izgradnje novog odjela pedijatrije u koprivničkoj bolnici, predstavljanje Sveučilišta Sjever kao osmog javnog ili državnog sveučilišta te osvrt na završetak pregovora gradske uprave i Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica što omogućava smanjenje cijene zbrinjavanja otpada za građane i industriju Koprivnice.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Tiskanje najnovijeg Koprivničkog godišnjaka koštalo je 80.000 kuna, a sav je novac osiguran prodajom oglasnog prostora. Kao i dosadašnjih godina, Koprivnički godišnjak je za čitatelje besplatan.

zatvori