Srijeda, 27. ožujka 2024.

Predstavljamo ekipe KC lige: Upoznajte Inductu, ePodravinu i Romantičare

Uoči svakog kola KC lige, predstavit ćemo vam ekipe koje se natječu u ovom vrlo popularnom rekreativnom mininogometnom prvenstvu. Nakon Active Commercea, UMNK i Petgrada, na redu su Inducta, ePodravina/Kosinus i Romantičari.
Inducta ++

Ovi dečki su stvarno prošli sve. Od borbe za prvaka pa do grčevite borbe za ostanak pa taborenja na sredini do gubitka naslova u posljednjoj utakmici pretprošlog prvenstva. Prva ekipa koja je bila prijavljena za KC ligu, a i jedina ekipa na KC ligi koja još nikada nije u kompletnom sastavu odigrala prijateljski hakl ili se uigrala u dvorani. Čista improvizacija.

Ekipu predvode svojim iskustvom doajeni KC nogometa: ”pit bull” Zoka Peričić, Marijan Polančec, Darko Šokec i Đimi Virovec, ali stara kost ne da se samo tako pa još uvijek nesmiljeno kroče “daskama koje život znače”. Nezaustavljivi motori momčadi Marić i Hrenić uz “tko leži ne bježi” Krešu Rukavinu te herešinskog majstora Damira Gašparića čine neprelaznu liniju. Drnjanski Baggio Slavek Petrić i sa bačvicom oko struka još uvijek je laganog hoda dok je za moral, ćudoređe te vezu sa Svevišnjim, a čija je pomoć ovakvoj ekipi nasušno potrebna, zadužen “čvrst k’o hrast” vjeroučitelj i gradski vijećnik Ivica Suvalj. Sve to sa klupe nadgleda i koordinira “Rečki Atila bič božji” Vlado Dragosavljević koji je unio reda u raštimani orkestar te sa pojačanjima iz redova Sedme sile Husom, Žućom i Sinkeom opet cilja visoko. Kada pobijede izbjegavati ih u širokom luku, osim ako niste dobro baždareni.

ePodravina.hr/Kosinus

Usporedno s osnutkom KC lige, iz tadašnjeg Caffe bara Toxic, osnovana je i ova zanimljiva ekipa. Siva eminencija ekipe Zvone Markač osim što ju je osnovao, igrao, vodio, odlazio i vraćao se i kada nije član momčadi i dalje skrbi o njoj. Iako se radi o odličnoj ekipi kroz ove godine ostaje dojam kao da su ostali nedorečeni. Toplo – hladno najbolji je opis iz sezone u sezonu, a svi još pamtimo pretprošlu godinu i jednu od najboljih utakmica na KC ligi s Activeom kada su uz zasluženi pljesak publike osvojili treće mjesto. Definitivno svake godine ulaze kao “dark horse” u prvenstvo, ali obično ozljede ili već nešto dovedu do lošijeg plasmana.

Iako vjerojatno pjeva i zlo ne misli, g. Fulir iz naše priče je odličan igrač te uz braću Mežnarić, postojanog Brckana i razigranog Evačića čine kostur momčadi. Tomica Kovaček još uvijek “igra za raju i zanemaruje taktiku” međutim njegov doprinos ekipi uvijek je neupitan, a brzi Pintar i Andrašić predstavljaju opasnost za svaku ekipu. Najbolji plesač među golmanima i najbolji golman među plesačima Davor Cvetanović od prve sezone zasluženo je među najboljim golmanima lige što vrlo dobro zna i Alen Gregurić koji za sada odlično vodi ekipu. Očekujemo konačni iskorak ove ekipe prema naslovu prvaka.

NK Romantičari

Ako je itko zaslužio monografiju onda je to ova ekipa. Institucija sami po sebi. Legende po mnogim aspektima nogometne igre što na velikom, a što na malom terenu. Nogometni romantizam “vječnih mladića” traje već godinama i uzlazna putanja ove ekipe na KC ligi pokazuje da su obrnuto zakonima prirode spremni na velike stvari. Malo im baš ne odgovaraju kasniji termini utakmica, ali to ćemo pripisati želji da se što prije ode na visinske pripreme u gorice.

Vlatko Ciganek ove godine potvrđuje onu golmansku o vinu “što stariji to bolji” i već godinama zasluženo čvrsto drži “branke”. Legendarni centarfor tada NK Lokomotive Antun Zrinski više je orijentiran na obranu, dok svoju stranu suvereno drži bivši rukometni as Budaj. Đurđevačka veza Fusić – Ćurić osim što radi prevagu funkcionira besprijekorno, a kada se Stipe Begić spusti u stilu Ingemara Stenmarka i za sobom ostavi povaljane puno mlađe igrače vrijeme je za otići na šank po piće jer bolje od toga nećete vidjeti. “Prvi lakat” KC lige Jazvec tek se treba uklopiti u ekipu, dok je Kuzmić za sada pokazao “boltovsku” brzinu prilikom protestiranja kod sudačkih odluka iako ga pamtimo po puno boljim ulogama. Draž Golenja sa Darkom Martinušićem odradit će trkački dio do zadnjeg atoma snage, a da sve štima pobrinut će se apsolutna legenda Pajo Orlović koji s nevjerojatnom energijom još uvijek drži sve konce i brine se da njegovi mladići i dalje jurišaju na protivnički gol. Iskreno se nadamo da ćemo ih još dugi niz godina gledati na terenu.

zatvori