Srijeda, 27. ožujka 2024.

Predstavljamo ekipe KC lige: Upoznajte Active Commerce, UMNK i Petgrad/OPG Radiček

Uoči svakog narednog kola KC lige, predstavit ćemo vam ekipe koje se natječu u ovom vrlo popularnom rekreativnom mininogometnom prvenstvu. Evo prve tri.
Active Commerce

Ekipa čiju jezgru sačinjavaju dečki koji su nekoć davno u bivšoj državi nastupali na tadašnjoj popularnoj ljetnoj ligi pod imenom PSV Croatia. Jedna od prvih ekipa koje su bile prijavljene za prvu KC ligu, a ujedno i prvi osvajači KC lige te najuspješnija ekipa do sada. Svoj prvi pravi PR odradili su u prvoj sezoni nakon incidenta na utakmici s Policijom, vodeći se onom da je “i loš PR ipak PR”.

U povijest su ušli i činjenicom da su na utakmici protiv Grada branila četiri Slukića iz tri generacije. Zgodni momci nezgodnog karaktera i sve što kažete protiv njih može i bit će upotrijebljeno protiv vas. Također poznati i po tome da uglavnom “proizvode” muške potomke. Iako će kuloarske priče tvrditi da parket škripi pod njihovom težinom te da su uigrani i brzi kao umirovljenički tamburaški sastav, ne vjerujte pričama. Favoriti u svakoj utakmici.

Pero će još uvijek pobjeći i pogoditi, Lonac i Zoki će držat loptu i proigrat koliko treba, Meske, Dodik i Toni prodat će vic u igri, Žiga će i dalje planut u sekundi, Luki će ako treba pucati sa svojeg gola, a Sajo odraditi posebne zadatke. Ovozimsko pojačanje Krešimir Dedi morat će im pomoći u držanju neprobojne linije teren-šank-after party dok će stameni Tomislav Dotov zajedno sa Elvisom spašavati stvar kad se ekipa ne stigne vratiti iz napada. A kad se poslože onda “bježite ljudi, bježite iz grada…”

Udruga za mali nogomet Koprivnica

Već pomalo ulaze u domenu legendi. Iako igračke godine i zub vremena lagano nagrizaju momčad, znanje i lakoća nogometne igre još uvijek oduševljavaju. Poznati “momčić” Damir Berta koji svojim osebujnim stilom branjenja više oduševljava publiku, a manje svoju ekipu zajedno sa Vladimirom Jurencom – Vasom te Mariom Hontićem čini poznati “Bermudski trokut” u kojem su se mnogi igrači dezorijentirano izgubili. Uglavnom poslije utakmice.

Iako će biti lišeni pomoći Perića, uz Sergeja, Pipača , Dlaku i Kokšu zajedno sa legendom NK Tehnike Klausom čine strašnu ekipu i kad imaju svoj dan nezaustavljivi su. Snimat i pokazivat klincima kako se igra. Profesori.

Petgrad/OPG Radiček

Godinama se ekipa vođena strogim, ali pravednim glasom Vedrana Petrovića mijenjala i lagano nadograđivala da bi poput pravog dozrelog i opojnog vina dosegla svoj vrhunac i prošle godine kao šampanjac u novogodišnjoj noći eksplodirala osvojivši naslov prvaka KC lige bez ijednog poraza. Pod dirigentskom palicom Vedrana Medenjaka uz vjerojatno najboljeg asistenta lige Šimunića te neprelazne i nezaobilazne braću Radiček uz već spomenutog, a i potrebno istaknuti ponajboljeg golmana Petrovića zasluženo ulaze u novu sezonu kao favoriti.

Presudni faktor bio je angažman odvjetničke nogometne perjanice Tomislava Celiščaka, ali isto kao što znamo da samo jedan golub ne može jako unerediti spomenik tako i ostali dečki koji su na popisu nisu tu da popune broj već se radi o odlično posloženoj i ukomponiranoj ekipi. Iako malo žalimo za onim rekreativnim karakterom te ekipe kada su nastupali kao “klapa”, ovaj novi dizajn nudi još mnoge dobre tekme. A i trenirkice su im “fensi”.

zatvori