Četvrtak, 18. travnja 2024.
Home Aktualno Petar Grašo: “Podravina mi je u srcu!”

Petar Grašo: “Podravina mi je u srcu!”

0
Petar Grašo: “Podravina mi je u srcu!”
Snimila: Nela Carek.
Popularni pjevač Petar Grašo održao je ove subote koncert u Koprivnici, a prije koncerta ekskluzivno je gostovao na Radio Dravi gdje je dao veliki intervju Bojanu Horvatu Horzu. Petar Grašo se na Radio Dravi susreo i s brojnim obožavateljima koji su upoznavanje s ovim pjevačem osvojili u nagradnoj igri.

Prilikom intervjua, Grašo nam je otkrio da nije umoran nakon turneje po Australiji i da je spreman za koncert u Koprivnici, a na 20 godina karijere gleda ovako:

“20 godina je već ozbiljan mladi život. Za glazbenika su to najplodnije godine. Umjetnost je kategorija u kojoj, hvala Bogu, za razliku od sporta starost ide u prilog jer je iskustvo i sve ono što skupljaš sa godinama dragocjeno.”

Grašo nam je kazao i kako je tijekom godina stekao neraskidiva prijateljstva i kako ga je zdravlje poslužilo na tom putu:

”Ako i drugih 20 godina bude ovako, osjećat ću se kao Mick Jagger!”

Snimila: Nela Carek.
Snimila: Nela Carek.

Voditelj se našalio i upitao pjevača što jedu Dalmatinci da su tako markantni, visoki, preplanuli i lijepi dok mi Podravci idemo u širinu:

”A ja sam valjda vidio sve lijepe ljude i djevojke koje čekaju tu ispred radija na slikanje, jedna lijepa djevojka je i ovdje u studiju (Nela, op.a) tako da mislim da ste vi skromniji nego što treba.”

Bojan ga je pitao i voli li kad mu tepaju da je  miljenik publike:

”Od svih epiteta koje su mi davali, mislim da je miljenik publike doista nešto najljepše za čuti.  Ja sam imao jednu pauzu u karijeri, dogodilo se da smo se publika i ja toliko zaželjeli jedno drugog.”

Petar Grašo nam je otkrio i kako mu je Podravina u srcu. Osim što je često u Podravini privatno, njegov prateći bend čine dečki iz Koprivnice i Podravine već gotovo 20 godina:

”Ljudi koji su sa mnom u bendu su dobri ambasadori vašeg kraja. Očito ta neka veza Split – Koprivnica funkcionira odlično.”

Snimila: Nela Carek.
Snimila: Nela Carek.

Grašo je rekao i kako se nikad nije osjećao kao dio estrade, ali da je sa svima u dobrim odnosima:

”Od ženskih izvođača Severina mi je baš jako velika prijateljica. Tonči Huljić, Jelena Rozga, Oliver Dragojević su u  kategoriji velikih prijatelja. Čak i Danijela Matrinović, s njom sam isto blizak (smijeh).”

Bojan ga je pitao i što si želi u sljedećih 20 godina karijere:

”U idućih 20 godina karijere želim zdravlje. Zdravlje je autocesta kojom želje putuju. Želim zdravlje i ljude na koncertu koje sam imao do sada. Kad vidiš te ljude koji dolaze na tvoje koncerte, kako pjevaju i kako se smiju to je eliksir.”

Na kraju razgovora rekao je i što publika može očekivati od njega i koncerta:

”Ja uvijek na koncertima sviram ono što bi ja volio čuti da sam u publici. Slavim 20 godina i bit će presjek hitova. Osim mojih pjesama bit će i par pjesama koje ću odsvirati i koje su obilježile moju mladost.”

zatvori