Četvrtak, 25. travnja 2024.

Nakon Intera, slijedi Zagreb; Kopić želi stabilnu sredinu ljestvice

Nakon uvjerljive pobjede nad Interom iz Zaprešića, nogometaši Slaven Belupa počeli su s pripremama za gostovanje u Zagrebu kod istoimenog domaćina.

Premda je Zagreb posljednji na ljestvici, trener Željko Kopić očekuje iznimno tešku utakmicu protiv kluba koji je vodio prošle sezone.

Mi smo već na treningu. Jedino vjerujem u naporan i težak rad i dizanje kapaciteta, kako individualnih, tako i momčadskih. U subotu nas čeka zahtjevna utakmica protiv Zagreba. Svi vide da je to posljednjeplasirana momčad bez ijedne pobjede do sad. Međutim, ta je momčad sve samo ne loša. Sad je u Puli promašila jedanaesterac za pobjedu, za tri boda u 90.-oj minuti. Čeka nas iznimno teška utakmica.

Slaven Belupo trenutno je sedmi na ljestvici sa 17 bodova, bod ispod Istre i dva boda ispod Intera. Posljednjeplasirani Zagreb čak je 12 bodova niže. Upitali smo trenera Kopića kako je zadovoljan trenutnom pozicijom Farmaceuta.

To nije ono što se kaže sprint na 100 metara da bi nam bilo bitno koji smo sada. To je maratonska utrka koja traje 36 kola i kad se podvuče crta bitno je gdje ćemo onda biti.

A njegov cilj za ovu sezonu, kaže, jest pozicionirati Slaven Belupo u čvrstu sredinu tablice.

Mislim da je čvrsta stabilna sredina ljestvice nešto što je realna slika Slaven Belupa u ovoj sezoni.

Utakmica 16. kola domaćeg prvenstva Zagreb – Slaven Belupo na rasporedu je u subotu od 19 sati na stadionu u Kranjčevićevoj.

zatvori