Petak, 29. ožujka 2024.

Mladi rukometaši upisali dvije pobjede, trojica pozvana na okupljanje najboljih

Mladi rukometaši kluba Koprivnica Hangar 18 proteklog su vikenda upisali dvije vrijedne pobjede, a trojica mlađih kadeta bila su i na okupljanju perspektivnih igrača regije Sjever pod budnim okom Ivana Balića.

Dječaci rođeni 2004. godine i mlađi, pod vodstvom trenera Antonija Pranjića, u subotu su odigrali dvije utakmice u Ludbregu u sklopu trećeg kruga 1. HRL za dječake B i u obje su pobijedili. Prvu utakmicu protiv Ivanca ‘riješili’ su s 18:12, a u drugoj su bili bolji od Varaždina 1930 s rezultatom 21:13.

Ta je druga utakmica bila posebno zanimljiva. Koprivnički dječaci odlično su krenuli te došli na prednost od 5:1, no protivnici su ih sustigli i na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 10:9 za Koprivnicu. A onda, početkom drugog poluvremena kod rezultata 11:11, odličnom i agresivnom obranom te učinkovitim napadom, Koprivničanci su napravili nevjerojatnu seriju od 9:0. Rezultat na kraju utakmice bio je 21:13. – Treba pohvaliti sve igrače na zalaganju i borbenosti – kazao je trener Pranjić. – Svi su dobili priliku za igranje i odlično su je iskoristili. Također, treba pohvaliti i roditelje koji su na tribini glasno bodrili naše dječake od prve do posljednje minute.

Ovim su pobjedama dječaci Koprivnice nastavili pobjednički niz: prvi su na ljestvici sa sedam uzastopnih pobjeda.

RK Koprivnica – Hangar 18 – RK Ivanec 18:12 (9:5)
RK Koprivnica – Hangar 18 – GRK Varaždin 1930 21:13 (10:9)

Igrali su: Canjuga, Sinković, Evačić, Mikačić, Veh, Jadan, Miklošić, Sinjeri, Hemetek, Pranić, Janeković, Bogdanić, Matulec, Treščec, Jakupanec, Zovko. Trener: Antonio Pranjić

Mlađe kadete na kontrolnom okupljanju pratio i Ivano Balić

Perspektivni rukometaši regije Sjever, dječaci rođeni 2000/01. godišta (mlađi kadeti), proteklog su vikenda imali kontrolno okupljanje u Bjelovaru. Poziv je upućen i na adresu RK Koprivnica Hangar 18, a pozvana su trojica igrača: Marko Kovačić, Marko Žarić i Filip Šijak. Trening je vodio suradnik HRS-a za regiju Sjever Davor Lamza, a zanimljivost je da je okupljanje pratio i koordinator HRS-a za muški rukomet, proslavljeni rukometni virtuoz Ivano Balić. – Kroz trening elementarne tehnike i taktike rukometne igre i naši su igrači pokazali zavidno znanje i opravdali poziv – istaknuo je trener Branko Krajačić koji je vodio mlade igrače na ovo okupljanje. – Siguran sam da u klubu ima još igrača koji zaslužuju poziv, ali naravno nije bilo mjesta za sve. Ovo je još jedan motiv za rad, za veći angažman i ozbiljniji pristup treningu kako bi na sljedeće okupljanje lista pozvanih bila upotpunjena s još ponekim igračem iz našeg kluba.

Izvor: RK Koprivnica Hangar 18
Izvor: RK Koprivnica Hangar 18
Rukometaši Koprivnice primili Plaketu grada Koprivnice

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom proslave 659. rođendana grada Koprivnice, predsjednik kluba Alen Lazar u ime RK Koprivnica Hangar 18 primio je Plaketu grada Koprivnice za sveukupan doprinos u razvoju muškog rukometa kroz 60 godina amaterskog rada. Uz sadašnjeg predsjednika, na svečanoj sjednici bio je i njegov prethodnik Zlatko Blažeković.

Zlatko Blažeković i Alen Lazar s Plaketom grada Koprivnice. Izvor: RK Koprivnica Hangar 18.
Zlatko Blažeković i Alen Lazar s Plaketom grada Koprivnice. Izvor: RK Koprivnica Hangar 18.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori