Četvrtak, 25. travnja 2024.

Lacković: Mi nismo MOST, mi smo priča sa sjevera!

Đurđevački gradonačelnik Željko Lacković i kandidati s njegove neovisne liste ‘Snaga Sjevera’ sunčano su prijepodne iskoristili za druženje s građanima ispred koprivničke tržnice.

Prolaznicima su dijelili majice, staklenke domaćeg meda i letke sa svojim izbornim programom. Premda je bilo prohladno, Lacković je istaknuo kako je sunčan ponedjeljak zapravo prikladan. – Vrijeme će do izbora biti lijepo i sunčano, samo promjena dolazi s lijepim vremenom – kazao je, te najavio: – Dolaze odgovorni ljudi u hrvatsku politiku.

Temeljna razlika naše kampanje od ostalih je da tražimo mandat od građana na terenu i to smatramo jedinim ispravnim putem, ne u ovim nego u svim izborima.

Lacković je istaknuo kako je Snaga Sjevera, lista broj 13, jedina prava neovisna lista u II. izbornoj jedinici. Posebno se osvrnuo na MOST Bože Petrova te dodao kako će im glavni cilj u posljednjem tjednu kampanje biti naglašavanje različitosti od MOST-a.

Mi nismo MOST, mi nismo Božo Petrov, oni su priča s juga. Oni žele graditi Pelješki most i autocestu prema Dubrovniku, a mi želimo da se radi Podravski ipsilon, brza cesta, da se napravi kulturna cesta od Dubrave do Vrbovca. U našem medijskom prostoru stvaraju se lažne i fiktivne treće opcije; takvom smatramo i MOST koji je nastao na činjenici da je gradonačelnik Omiša prodao stari auto i dao novac vrtiću, te da je Petrov tri mjeseca imao plaću od 3.600 kuna. Danas oni zarađuju daleko više nego što su zarađivali prije nego što su ušli u politiku.

Nasuprot tome, kaže Lacković, neovisna lista na sjeveru nije dobila minutažu ni u jednom nacionalnom mediju.

Ja osobno sam volonter i radim bez ijedne kune naknade ikakvih troškova punih 30 mjeseci, a nisam na nacionalnoj televiziji dobio niti 30 sekundi. Dakle, to je razlika između sjevera i juga. Vjerujem da će II. izborna jedinica, naši birači koji su svjesni da samo razvojem proizvodnje i poljoprivrede možemo zaustaviti iseljavanje naših mladih, prepoznati pravu neovisnu snagu u nama, jer mi jesmo snaga sjevera.

Lista Snaga Sjevera očekuje ulazak u Sabor, kaže njen nositelj, možda i dva mandata, no sve ovisi o raspoloženju birača na sam dan izbora. Lacković je podsjetio i kako su SDP i HDZ već u dva navrata na lokalnim izbora u njegovoj samoupravi potučeni do nogu; vjeruje da je takav scenarij moguć i na predstojećim parlamentarnim izborima.

Siguran sam da, nakon što se prebroje glasovi, nećemo gledati osmijehe od uha do uha naših političara nego jedan kiseli osmijeh jer vjerujem da, bez opcija koje će izvan njih doći u Sabor, neće moći sastavljati vladu.

zatvori