Subota, 20. travnja 2024.

Košarka: Podravac slavio u Koprivnici, mlađi kadeti pobijedili u Molvama

Košarkaši Podravca iz Virja pobijedili su koprivničke domaćine u 8. i pretposljednjem jesenskom kolu aktualne sezone A-2 lige sjever.

Koprivničanci, i ove godine nestalnog sastava koji se mijenja iz kola u kolo, u susret su ušli bez Jakupića i Androlića. Na početku su se bolje snašli gosti iz Virja te poveli s nekoliko koševa prednosti. Koprivnica je, ipak, održavala ravnotežu na terenu – ponajviše zaslugama čvrste obrane – te lagano smanjivala razliku, no potkraj prve četvrtine u igru ulazi Nikolić te diže prednost Podravca na 10 poena. Domaćini su se i dalje svojski trudili, ali do poluvremena Virovci odlaze na 17 poena prednosti.

U trećoj četvrtini Koprivničanci su ušli u veliku seriju grešaka, stoga su gosti s lakoćom napravili veliku koš-razliku te omogućili svojoj drugoj petorci da utakmicu privedu kraju s više nego uvjerljivih 107:53. Recimo i da je u posljednjem dijelu susreta klupi Podravca zbog neprimjerenog dobacivanja dosušena tehnička greška.

– Dobro smo se držali protiv fizički nadmoćnijeg protivnika do 15. minute, sve poslije toga bila je voda na mlin gostiju iz Virja – komentirao je nakon utakmice trener Koprivnice Izet Čaldarević. – Bez dvojice fizički najmoćnijih igrača, protiv možda i najjače centarske linije u igri nismo mogli bolje.

Bila je to ujedno i posljednja ovogodišnja utakmica košarkaša Koprivnice na domaćem terenu. U idućem kolu gostuju u Vrbovcu kod Petra Zrinskog, nakon čega prvenstvo pauzira do 16. siječnja.

KK KOPRIVNICA – KK PODRAVAC 53 : 107
Rezultat po četvrtinama: (18:24)(14:25)(6:33)(15:25)

Mlađim kadetima uvjerljiva pobjeda u Molvama

Mlađi kadeti Koprivnice solidnom igrom došli su do visoke pobjede u Molvama protiv domaćina Bistre-Podravca u 6. kolu Lige M-14. Poveli su već od samog početka te otišli na visokih 20-ak koševa razlike, stoga je trener Žaja svim igračima dao po 15-ak minuta na terenu. Kod domaćina nešto bolji Popec, pogotovo u drugom dijelu, a kod gostiju iz Koprivnice dobri Stajku i Gregur pod koševima te Lončarić D. i Benotić vanjskim šutevima i asistencijama.

KK BISTRA-PODRAVAC – KK KOPRIVNICA 38 : 77
Rezultat po četvrtinama: (8:28)(8:17)(5:11)(17:21)

Izvor: kk-koprivnica.hr
Izvor: kk-koprivnica.hr
Dječaci debitirali protiv Križevaca

Nova generacija koprivničkih košarkaša odigrala je prvu službenu utakmicu u Ligi M-12. Dobro su se držali u prvom poluvremenu, ali u nastavku Križevčani, u čijim je redovima više igrača koji nisu košarkaški početnici, odlaze na veću razliku i pobjeđuju. Uz dobru zabavu, u koprivničkoj ekipi istaknuo se Horvat, a u križevačkoj Šašek i Matoić.

KK KOPRIVNICA – KK KRIŽEVCI 28 : 42
Rezultat po četvrtinama: (7:6)(7:11)(4:12)(10:13)

Izvor: kk-koprivnica.hr
Izvor: kk-koprivnica.hr

 

zatvori