Subota, 20. travnja 2024.

Dolazi nam Korado Korlević i pričat će nam o najnovijim otkrićima u svemiru

Najpoznatiji hrvatski astronom i popularizator znanosti i obrazovanja, Korado Korlević, u četvrtak će u Gradskoj vijećnici s početkom u 19 sati održati popularno-znanstveno predavanje pod naslovom ‘Do Plutona i dalje’.

Uoči gostovanja na šestom po redu TEDx Koprivnica Library događaju, gdje će govoriti o edukaciji darovitih i visokomotiviranih učenika, Korado će sve zainteresirane upoznati s najnovijim otkrićima iz njegovog glavnog područja interesa – astronomije i svemirskih istraživanja. Podsjetimo, u srpnju ove godine svemirska sonda New Horizons stigla je do Plutona te nam otkrila kako je taj patuljasti planet uistinu fascinantan svijet, mnogo kompleksniji nego što je to itko očekivao s brojnim dosad nerazjašnjenim formacijama na površini. Tu je i drugi patuljasti planet, Ceres, koji je na proljeće posjetila svemirska sonda Dawn, zatim nedavno otkriće tekuće vode na Marsu i štošta drugo.

Korado Korlević u Koprivnici 2013. godine. Snimio Marko Posavec.
Korado Korlević u Koprivnici 2013. godine. Snimio Marko Posavec.

Korado Korlević u Koprivnici je posljednji put gostovao u lipnju 2013. godine kada je, također u Vijećnici, govorio o životu u svemiru. Predavanje “Do Plutona i dalje” održat će se u četvrtak, 5. studenog, od 19 sati. Ulaz je slobodan.

Predavanje organizira Astronomsko društvo Koprivnica u suradnji s Knjižnicom i čitaonicom “Fran Galović”.

zatvori