Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Koprivničanci se još nisu iskazali u prijavljivanju nepravilnosti u javnom prostoru

Građani Koprivnice zasad još uvijek ne konzumiraju masovno mogućnost prijavljivanja nepropisno odloženog otpada, doznala je Drava info od gradske pročelnice za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Maja Ištvan Krapinec.

A mogućnosti za to je nekoliko. Na gradskoj web stranici postavljen je obrazac za prijavu nepropisno odloženog otpada, a prije nekoliko dana i aplikacija preko koje se može prijaviti, ne samo odložen otpad, već i sve drugo što građani uoče, a smeta im u uređenom prostoru, bez obzira je li riječ o čistoći ili nekim drugim komunalnim problemima.

“Pozivamo sve građane da se prijave da putem svojih mobilnih uređaja fotografiraju i pošalju nam informaciju, da možemo brzo reagirati i da svi zajedno na neki način budemo gradski komunalni redari.”

Kad je pak riječ o prijavi putem obrazaca, nema ih puno, kaže Ištvan Krapinec te pojašnjava:

U praksi, građani puno više nazovu telefonom komunalne redare i opišu, objasne gdje su uočili neke nepravilnosti, nakon čega slijedi i reakcija nadležnih gradskih službi.

Osim korištenja web aplikacije i prijavnog obrasca koji treba poslati na [email protected], građanima je za prijavu na raspolaganju i besplatni broj telefona 0800-385-048, a dobro su došli i u Gradsku upravu na Zrinskom trgu 1A, u Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša, Komunalno redarstvo, Zrinski trg 1A.

zatvori