Četvrtak, 18. travnja 2024.

Hrvači Podravke odlični na kvalifikacijama za Božićni turnir

Devetorica mladih hrvača iz HK Podravka u subotu su otputovala u Zagreb gdje su održane kvalifikacije za Međunarodni božićni turnir u uzrasnim kategorijama starijih dječaka i kadeta. Oni koji su nastupili postigli su odlične rezultate, ali nije sve prošlo baš glatko.

Naime, dvojica hrvača nisu mogli nastupiti zbog proceduralne pogreške – liječnički pregled uredno su obavili i potvrdili, ali im on nije bio upisan u knjižicu – što možda i ne bi bio toliki problem da nije bilo inzistiranja određenih trenera kojima “smetaju”, kažu iz Hrvačkog kluba Podravka. Bez nastupa su tako ostali Stjepan Šiminić i Samir Yasin. Nije nastupio ni Robert Lukač, ali zbog ozljede.

Usprkos tome, oni koji su nastupili bez problema su se plasirali na Božićni turnir. Filip Verčević u uzrastu starijih dječaka ponovno je bio nedodirljiv: pobijedio je u sve tri borbe i osvojio prvo mjesto u kategoriji do 42 kilograma. Jednak uspjeh, s tri uvjerljive pobjede, ostvario je i Alen Nogić u kategoriji do 59 kilograma. Valent Delimar završio je drugi u kategoriji do 42 kilograma, odmah iza Filipa, s dvije pobjede i jednim porazom.

Među kadetima, prvo mjesto u kategoriji do 50 kg osvojio je Filip PicerDomagoj Džanko završio je drugi do 58 kg, dok je Luka Erak bio treći do 85 kg. Patrik Lukač, donedavno član HK Picok (i još uvijek registriran za njih do prijelaznog razdoblja) zabilježio je dva poraza u kategoriji do 69 kg i ostao bez plasmana.

Ekipno, Podravka se sa samo tri hrvača među starijim dječacima plasirala na treće mjesto od 19 ekipa, dok u uzrastu kadeta dijeli četvrto mjesto u konkurenciji od 23 ekipe.

Mlade su hrvače na ovo natjecanje vodili treneri Miroslav Mihalec, Ivan Lončarić i Saša Šprem, a sam Božićni turnir održat će se početkom prosinca.

zatvori