Petak, 26. travnja 2024.

Gradu Koprivnici uručeno višenamjensko vatrogasno vozilo

Jedno od 43 višenamjenska vatrogasnih vozila za prijevoz pitke vode, koja su iz robnih rezervi raspoređena na čuvanje na području cijele Hrvatske, jučer je stiglo i u Koprivnicu.

Pomoćnik ministra gospodarstva Ivo Miletić sa suradnicima Marijanom Vargom i Sretenom Jurićem ključeve vozila uručio je gradonačelnici Vesni Želježnjak. O kakvom je vozilu riječ, Dravi info je rekao glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske, Slavko Tucaković:

Iz Ministarstva gospodarstva, odnosno iz Robnih zaliha, dodijeljeno je na čuvanje, ali i za potrebe građana Koprivnice i cijele Republike Hrvatske višenamjensku vatrogasnu cisternu za prijevoz pitke vode. Služit će u opskrbi vodom, ali i za potrebe gašenja vodom ukoliko to bude potrebno. Također, cisterna će biti na raspolaganju za potrebe katastrofa u drugim krajevima Hrvatske ako to bude potrebno.

O ovom će vozilu brigu voditi DVD Koprivnica, a za očekivati je da će na čuvanje iz Robnih rezervi u naš kraj doći još važnih stvari, najavio je Tucaković:

S pomoćnikom Maletićem i njegovim savjetnicima Vargom i Jurićem razgovarali smo o daljnjoj suradnji koja podrazumijeva dostavljanje i drugih materijalno-tehničkih sredstava za potrebe poplava i drugih katastrofa koje se mogu dogoditi u Koprivnici, ali i u cijeloj ovoj regiji. Mi smo spremni uskladištiti i čuvati, odnosno dobro voditi brigu o svemu tome.

Sve što će biti povjereno na čuvanje moći će se i koristiti, ne samo u slučajevima katastrofa, poput poplava koje su lani pogodile naš kraj, već i u svakodnevnim potrebama građana i ovdašnjeg gospodarstva.

zatvori