Foto: Marko Posavec
Rukometašice Podravke Vegete završile su s natjecanjem u aktualnoj sezoni najelitnijeg europskog klupskog natjecanja – Lige prvakinja. ‘Točku na i’ stavio je subotnji poraz u Nordhausenu, gdje je Thüringer slavio s visokih 29:19.

Sam poraz i nije toliko neočekivan koliko je neočekivano bila visoka razlika. Koprivničanke jednostavno nisu mogle parirati raspoloženim Njemicama i utakmica je bila riješena već u prvom poluvremenu.

Trener Goran Mrđen na službenim je internetskim stranicama RK Podravke rezimirao svoje viđenje ovogodišnjeg nastupa u Ligi prvakinja.

Rekao bih: nismo razočarali. Imali smo jako dobrih dionica, pogotovo u Koprivnici. S istim tim Thüringerom 40-45 minuta doma smo odigrali dobro. Pa čak bih rekao da nisu oni danas igrali bitno bolje, nego mi nismo svoje prilike zabili. Sve takvo što danas nismo zabili, mi smo u Koprivnici zabijali. I kad nismo ovdje zabili, počela nam je obrana padati, jer smo na kraju krajeva izgubili samopouzdanje. Doma smo s Thüringerom odigrali dobro, Fleury smo cijelu utakmicu stizali, stigli smo do neriješenog, mislim da je to bio veliki bod. S FTC-om, koji se u grupi pokazao kao objektivno najmoćnija ekipa, doma smo se dobro držali, pred kraj čak izjednačili rezultat na 20:20, nismo razočarali. Kod Ferencvárosa na gostovanju u 1. kolu stvarno se vidjelo da smo u grču. I Fleury vani: jedno vrijeme smo se ”bojali” da možemo tamo pobijediti, pa smo se kasnije opustili, ali, ‘ajde, rezultat je na kraju bio sasvim solidan.

Krajnja ocjena je, rekao je Mrđen, zadovoljavajuće – niti odlično niti katastrofalno.

Podravka Vegeta europsko će natjecanje nastaviti u Kupu pobjednica kupova od siječnja. Prije toga na rasporedu su, dakako, utakmice domaćeg prvenstva koje se igraju do 12. prosinca. A sedmero igračica Podravke pozvano je i u reprezentaciju koja će nastupiti na Croatia Cupu od 26. do 28. studenog.