Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO: Vrtićarci očistili park od lišća i podučavali građane o zaštiti okoliša

Djeca iz Dječjeg vrtića Tratinčica, skupine Krijesnice i Pčelice, sakupljala su danas lišće s radnicima Komunalca u glavnom gradskom parku.

Na taj način simbolično su započeli s kampanjom „Za manje otpada“ kojom će promovirati važnost odvajanja bio-otpada pod motom „Bio-otpad nije smeće, odvajajte ga u posebne vreće“. Dok je jedna skupina mališana skupljala lišće, druga je građanima dijelila letke s porukama o važnosti odvajanja bio-otpada kao i ostalog otpada.

Što su im poručili rekli su nam Maja Horvatić i Mihael Čavić, polaznici dječjeg vrtića.

Da ne smijemo bacati smeće u okoliš i da ne smijemo zagađivati okoliš. Da sve bude lijepo, čisto i uredno i da se ne smije trgati cvijeće.

Ove godine vrtić Tratinčica odabrao je pratiti i količinu prikupljenog starog papira, a prema riječima ravnateljice Slavice Mihalec-Kanižaj u planu je organizirati i akcije sakupljanja starog papira.

Nastojimo se dalje ove godine orijentirani na veliko sakupljanje starog papira. U ovoj pedagoškoj godini nastojimo organizirati dvije velike akcije i mislimo da to zaista neće biti problem.

Podsjetimo kako Dječji vrtić Tratinčica od prošle pedagoške godine ima status Međunarodne eko škole te ovim aktivnostima nastoji razvijati ekološku osviještenost svojih polaznika.

zatvori