Snimio Marko Posavec.
Djeca iz Dječjeg vrtića Tratinčica, skupine Krijesnice i Pčelice, sakupljala su danas lišće s radnicima Komunalca u glavnom gradskom parku.

Na taj način simbolično su započeli s kampanjom „Za manje otpada“ kojom će promovirati važnost odvajanja bio-otpada pod motom „Bio-otpad nije smeće, odvajajte ga u posebne vreće“. Dok je jedna skupina mališana skupljala lišće, druga je građanima dijelila letke s porukama o važnosti odvajanja bio-otpada kao i ostalog otpada.

Što su im poručili rekli su nam Maja Horvatić i Mihael Čavić, polaznici dječjeg vrtića.

Da ne smijemo bacati smeće u okoliš i da ne smijemo zagađivati okoliš. Da sve bude lijepo, čisto i uredno i da se ne smije trgati cvijeće.

Ove godine vrtić Tratinčica odabrao je pratiti i količinu prikupljenog starog papira, a prema riječima ravnateljice Slavice Mihalec-Kanižaj u planu je organizirati i akcije sakupljanja starog papira.

Nastojimo se dalje ove godine orijentirani na veliko sakupljanje starog papira. U ovoj pedagoškoj godini nastojimo organizirati dvije velike akcije i mislimo da to zaista neće biti problem.

Podsjetimo kako Dječji vrtić Tratinčica od prošle pedagoške godine ima status Međunarodne eko škole te ovim aktivnostima nastoji razvijati ekološku osviještenost svojih polaznika.