Nedjelja, 14. kolovoza 2022.
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan

FOTO: Luka Nižetić skuhao zdravi obrok za ‘Zdravi odmor’ u OŠ ‘Braća Radić’

Koprivnička Osnovna škola ‘Braća Radić’ pridružila se projektu ‘Zdravi odmor’ kojega u Hrvatskoj provode Podravka i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Projekt je predstavljen danas u školi u Miklinovcu gdje je održana i debata na temu trebaju li učenici u školi imati zdravi obrok. Afirmacijsku ekipu zastupali su Anett Glavak, Lorena Klaić i Karlo Rovenski iz škole domaćina koji su jasno istakli svoje argumente:

ANETT: Naši argumenti bili su da bi trebalo uvesti zdravu prehranu u škole zbog toga što mi moramo steći neku naviku u našoj dobi kad djeca lako stječu naviku. Tad bi mogli i kod kuće tu naviku primijeniti.
LORENA: Ustvari želimo i da se djeca mogu pravilno razviti. Da djeca uče kako hraniti svoj organizam i kako se pravilno razviti. Da znaju što je pravilno za njih i da se dobro osjećaju.
KARLO: Naše teze su bile da su djeca u razvoju i da je njima potrebna zdrava prehrana i da škole nama trebaju dati tu mogućnost da se hranimo zdravo da bi se pravilno razvili.

Raspravi o zdravom načinu prehrane priključio se pjevač i kuhar Luka Nižetić koji je učenicima prezentirao pripremu obroka sa zdravim namirnicama. Evo što nam je on rekao o ovom projektu:

Treba svim snagama, svim oružjem krenuti u napad i u borbu protiv nezdrave hrane. Ne toliko nezdrave hrane, poanta je raznolika hrana i početi razmišljati o zdravoj prehrani. Što usvojiš dok si mlad, mislim da je to to. Zato je ‘Zdravi odmor’ važan, da sam bar ja to imao u svojoj školi.

Podravkin promotor kulinarstva Zlatko Sedlanić, uz Lukinu pomoć, pripremio je za učenike i djelatnike škole zdravu deliciju nakon debate. Projektom Zdravi odmor nastoji se širiti svijest o važnosti školskog obroka, o njegovoj usklađenosti s pravilima ispravne prehrane te poboljšati prehrambene navike učenika. Nakon Koprivnice, projekt će biti predstavljen i u drugim osnovnim školama diljem Hrvatske.

A što su učenici jeli? Rižoto od puretine i paprike.