Četvrtak, 25. travnja 2024.

Podzemni radovi u Esterovoj privode se kraju, sve bi trebalo biti gotovo do kraja prosinca

Danas je započela druga faza rekonstrukcije Ulice Đure Estera u najužem središtu Koprivnice.

Pročelnica za izgradnju grada i upravljanje nekretninama Jasna Golubić pojasnila je da su radovi prošireni i do raskrižja Školske i Esterove ulice, pa je stoga cijela ulica zatvorena za promet. Pročelnica Golubić nam je pobrojala i što je još ostalo za odraditi:

Takva će regulacija prometa biti na snazi do kraja radova. Gotovo smo završili s radovima “u zemlji” koji su uvijek najzahtjevniji, a u ovom slučaju su bili posebno zanimljivi zbog arheoloških nalazišta na koje smo naišli i koje još i danas saniramo. Izašli smo iz zemlje, da tako kažem, danas bi se trebali mijenjati stupovi javne rasvjete, dovršavati ograde prema parku, a preostaju još radovi na uređenju prometnih površina, opločenja, asfaltiranje…

U Gradskoj upravi vjeruju da će, ako izostanu ekstremno loši vremenski uvjeti, radovi biti gotovi do kraja prosinca. Rekonstrukcija Esterove koštat će oko 3,3 milijuna kuna od kojih su Koprivničke vode u rekonstrukciju vodovodne i kanalizacijske mreže uložile oko 650.000 kuna, dok je ostali novac financirao Grad iz svog proračuna.

zatvori