Petak, 29. ožujka 2024.

Ekskluzivno: U petak počinju radovi na zatvaranju sjeverne strane tržnice

Zatvaranje sjeverne strane koprivničke tržnice jedan je od zahvata koje u Komunalcu planiraju realizirati do zime.

Predsjednica Uprave Komunalca Maja Hleb rekla je Dravi info da radovi vrijedni oko 120.000 kuna počinju u petak ujutro:

Zatvorit ćemo sjevernu stranu tržnice, dakle srušit ćemo ogradu između parkirališta gradske uprave i same tržnice, izbetonirat ćemo nove temelje, postaviti metalnu konstrukciju i leksan kojim ćemo pokušati zaštiti naše korisnike usluga – prodavače na tržnici i kupce od zime, vjetra i nanosa snijega kiše.

Leksanska stijena trenutno se čini prihvatljivim rješenjem za zaštitu od vremenskih utjecaja tijekom zime. Ne bude li to dostatna zaštita i tijekom ljetnih vrućina, u Komunalcu su spremni na nove zahvate, kaže Hleb, te ističe da im je u planu daljnje oživljavanje tržnice kao mjesta gdje se u Koprivnici može kupiti svježa zdrava hrana uzgojena gotovo u susjedstvu.

Mi ćemo, nadam se, iduće godine uspjeti ponuditi građanima i dostavu u kuću da mogu kupiti, naručiti i da im radnici Komunalca dostave određene namirnice koje će odabrati s tržnice. Također i dostavu voća, povrća i gableca na radna mjesta za one koji si to sami ne mogu obaviti zbog specifičnosti posla.

Na upit ne boji li se kritika da se gradska tvrtka Komunalac ponovo upušta i konkurira poglavito malim poduzetnicima, Hleb je odgovorila da se ne boji kritika kad radi te pojasnila da nitko za sad nije iskazao zanimanje za taj posao.

Razgovarali smo s dosta njih, održavali smo sastanke, informirali se, kontaktirali ih telefonom i usmeno i nitko nije zainteresiran. Stoga smo mislili da kad nije nitko drugi zainteresiran, možda bismo mi u okviru radnog vremena mogli izdvojiti dva, tri sata da naši radnici obavljaju dostave u kuću. Ako se jave privatnici koji to žele raditi, spremna sam se sa svojim ljudima povući istog časa, nije problem.

Hleb kaže da je najvažnije da roba ponuđena na tržnici bude prodana, jer izražava uvjerenje da bi takva usluga na koprivničkoj tržnici mogla biti ponuđena odmah kad okopni snijeg, možda već u veljači.

zatvori