Srijeda, 24. travnja 2024.

Dolazi Ferencváros – težak, ali ne i nepobjediv

Rukometašice i stručni stožer Podravke Vegete još se s nelagodom sjećaju svoje prve ovosezonske utakmice u Ligi prvakinja u gostima kod mađarskog FTC-a, odnosno Ferencvárosa. Tada su poražene s 28:16 i provele su se, kao što je slikovito opisano na službenim internetskim stranicama kluba, “kao bose po trnju”.

Uslijedila je znatno bolja utakmica protiv Thüringera, potom i veliki domaći remi s Fleuryjem, pa poraz u Francuskoj. Ove nedjelje u gimnazijsku sportsku dvoranu dolaze mađarske prvakinje – Ferencváros. Mogu li se Kokice nositi s njima? Trener Goran Mrđen kaže da, s obzirom na to što Podravka pokazuje na terenu, očekuje u najmanju ruku neizvjesnu utakmicu.

Ako gledamo sebe, nakon ove dvije utakmice s Fleuryjem i one s Thüringerom, sigurno imamo pravo reći da ovdje želimo s njima odigrati dobru utakmicu, pa kako će biti do kraja – ne znam. Bez obzira na to hoće li ti bodovi nešto nositi ili neće, želimo da i ova treća utakmica bude na nivou naših dosadašnjih domaćih utakmica. To znači da do kraja bude neizvjesna i da se ne zna tko će pobijediti.

Ekipa Ferencvárosa dugo igra zajedno i ima pobjednički mentalitet, kaže Mrđen, te dodaje:

Mislim da bi bilo prepotetno da kažem – dobit ćemo Ferencváros, ali isto bi bilo kukavički da kažem – oni su bolji, izgubit ćemo, to bi bilo još smješnije. Ali da možemo s njima, pokazali smo da možemo.

Goran Mrđen i Marijeta Vidak. Snimio Marko Posavec.
Goran Mrđen i Marijeta Vidak. Snimio Marko Posavec.

To su osobito pokazale zadnje dvije utakmice protiv Fleuryja, kaže Marijeta Vidak.

U početku nam je uvijek falilo onih zadnjih 15-20 minuta da održimo dobru igru. U zadnje dvije utakmice smo to poboljšali, tako da očekujem da ćemo i protiv Ferencvárosa odigrati jako dobru obranu koja je, mislim, naš najveći adut.

Selena Milošević. Snimio Marko Posavec.
Selena Milošević. Snimio Marko Posavec.

Selena Milošević dodaje:

Mislim da nisu nepobjedive. Moramo biti realni, ali možemo im se suprostaviti, što smo i pokazali.

Utakmica 5. kola Lige prvakinja protiv Ferencvárosa na rasporedu je u nedjelju od 17 sati i 25 minuta u sportskoj dvorani Gimnazije “Fran Galović”. Ulaznice su besplatne i mogu se podići na uobičajenim mjestima.

zatvori