Srijeda, 27. ožujka 2024.

Dobiva li Koprivnica ipak saborsku zastupnicu?

Koprivnica je nedjeljnim izborima ostala bez saborskih zastupnika, no to ne znači da će tako i ostati.

Izjavila je to Dravi info HNS-ova dogradonačelnica Koprivnice Melita Samoborec:

Koprivnica je u ovom trenutku ostala bez saborskih zastupnika što ne znači da ih u nekom doglednom budućem vremenu neće imati. Dakle, dok se formira vlast, dok ovo sve prođe, vidjet će se da li će Koprivnica imati ili neće imati svog saborskog zastupnika. Ja sam uvjerena da hoće.

U HNS-u se nadaju da će upravo njihova koalicija Hrvatska raste biti u prilici voditi Hrvatsku i u narednom mandatu. U tom slučaju, uvjereni su da će posao ministrice ponovo dobiti izabrana zastupnica Anka Mrak Taritaš koja nam je rekla:

To znači da će aktualna zamjenica gradonačelnice Koprivnice biti saborska zastupnica. Ako ja idem u izvršnu vlast, što smo cijelo vrijeme planirali, onda će Melita Samoborec biti saborska zastupnica i građani Koprivnice će u tom slučaju ponovo imati svoju saborsku zastupnicu.

A što je s planovima o povratku Melite Samoborec na Sveučilište Sjever?

Povratak na Sveučilište Sjever najvjerojatnije će biti s početkom iduće kalendarske godine. No, to prvenstveno ovisi o tome kako će se odvijati situacija s formiranjem državne vlasti i mom eventualnom odlasku na posao saborske zastupnice.

Mrak Taritaš pak poručuje Koprivničancima da mogu biti bez brige jer ako i ne ode u izvršnu vlast, bit će njihova prava zastupnica. Često je dolazila u Koprivnicu i okolicu, dobro poznaje probleme i stanje u gradu te je spremna voditi računa o i gradu Koprivnici i o Koprivničko-križevačkoj županiji kao i o cijelom području Druge izborne jedinice. Bilo kao saborska zastupnica, bilo kao ministrica, dodaje.

Jer za preferencijalne glasove građana radila je tijekom cijelog mandata te kao ministrica imala konkretne rezultate. U predizbornoj kampanji poderala je, kaže, dva para cipela obilazeći teren i to je mogao učiniti svaki od kandidata. Samo tijekom tri tjedna službene kampanje na području Koprivničko-križevačke županije bila je 42 puta; u samom gradu Koprivnici bila je barem petnaestak puta, razgovarala s građanima, svojim stranačkim kolegama i koalicijskim partnerima. Uvjerena je da dobro poznaje stanje na terenu te da će sigurno biti dobra, bilo kao ministrica, bilo kao saborska zastupnica.

A energetska učinkovitost, promenta infrastruktura i komunalna opremljenost terena i životnog okruženja građana i dalje su joj prioritet djelovanja.

zatvori