Nedjelja, 14. kolovoza 2022.
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan

Dan sjećanja na Vukovar: Večeras tradicionalno paljenje lampaša kod fontane

Dan je sjećanja na velike žrtve od prije 24 godine u Vukovaru i Škabrnji. Cijela se Hrvatska prisjeća strašnih ratnih događaja, a dožupan Darko Sobota i član županijske skupštine Miroslav Kovačić predstavljaju Podravce i Prigorce u koloni sjećanja.

Osim toga, dožupan Sobota bio je i u izaslanstvu Hrvatske zajednice županija koja je u spomen na vukovarske žrtve položila vijence. Dio dojmova iz Vukovara, dožupan Sobota podijelio je s Radio Dravom:

Dojam je ovdje u Vukovaru zapravo jedna velika, velika žalost prije svega. Ali moram istaći i jedan veliki ponos svih sudionika kolone sjećanja i ostalih građana u Vukovaru. Svi smo ponosni zbog svega što su građani i branitelji Vukovara prošli. Miješaju se osjećaji ponosa i zadovoljstva što je žrtva Vukovara urodila slobodnom Hrvatskom, ali i tuge i ponosa koji se vide na svim licima u Vukovaru.

Sobota kaže da je u Vukovaru sreo mnoge žitelje naše županije koji su tamo otišli organizirano s uglavnom braniteljskim i stradalničkim udrugama ili pak pojedinačno u vlastitom aranžmanu.

Sjećanje na Vukovar i u Koprivnici

Vukovarske žrtve danas se prisjećamo i u Koprivnici. Uz vučedolsku golubicu, koju su u znak zahvalnosti Koprivničancima ostavili Vukovarci koji su ovdje bili zbrinuti tijekom Domovinskog rata, danas su lampaše zapalili građani, ali i – što posebno veseli, brojna djeca koja su na Lenišće došla sa svojim učiteljicama ili tetama iz vrtića.

Večeras će biti nastavljena i tradicija paljenja lampaša uz fontanu. Koprivnički HDZ-a poziva građane da i ove godine na taj način odamo počast ratnim žrtvama Vukovara i Škabrnje. Okupljanje u centru Koprivnice najavljeno je za 19 sati.