Četvrtak, 25. travnja 2024.

Androlić: Nema veze što nemamo zastupnika iz županije, ovih četvero branit će naše interese

Županijski SDP zadovoljan je rezultatima parlamentarnih izbora, ali i rezultatima koje je SDP postigao u našoj županiji, rekao je to njegov predsjednik Milivoj Androlić na današnjoj tiskovnoj konferenciji.

To što u Saboru neće biti saborskih zastupnika iz naše županije Androliću ne predstavlja problem.

Hrvatski sabor nije mjesto na kojem treba biti zastupljen svaki grad ili svaka regija. To nije Županijski dom, tu se donose zakoni koji su od interesa za sve građane Republike Hrvatske. Ne bi trebalo biti nikakvog straha i bojazni da ovo četvero zastupnika neće zastupati i interese građana Republike Hrvatske, ali i interese Koprivničko-križevačke županije.

Androlić je istaknuo i kako će Josip Leko, Gordan Maras, Vedran Babić i Gordana Sabol tijekom sljedećeg mandata biti često prisutni na prostoru naše županije, kako će biti u kontaktu s građanima i zastupati županiju u Saboru te usporedio:

Možemo imati saborskog zastupnika, ne iz grada nego iz vlastite ulice, pa ako on kroz svoj mandat u Saboru šuti, ne prozbori ništa i nije aktivan, što nam to znači? Znači samo jedna psihološka prednost.

Županijski SDP zadovoljan je i zato što je koalicija Hrvatske raste ostvarila prednost nad Domoljubnom koalicijom u sva tri grada te u osam podravsko-prigorskih općina.

zatvori