Petak, 26. travnja 2024.

Osma sezona Zimske lige ponovno okuplja najbolje malonogometne ekipe iz regije

Osma sezona malonogometne Zimske lige počinje 19. prosinca, najavili su danas predstavnici organizatora – Udruge za mali nogomet Koprivnica. Glavni medijski pokrovitelj turnira je Radio Drava.

Kao i svake godine, natjecat će se ekipe seniora i veterana, te mlađih i starijih pionira u sklopu Memorijalnog turnira prof. Branimira Jedvaja. Mali nogomet, kažu organizatori, sport je broj jedan u Koprivnici i u ovo doba godine jedan od najmasovnih u gradu, a cilj Udruge je upravo što više ga modernizirati i popularizirati.

– Sve smo to prije osam, devet godina zakotrljali i time utjecali na puno stvari – istaknuo je predsjednik UMNK, Sergej Milivojević. – Vrijedno je spomenuti i da dosad nismo imali nijednu službenu žalbu.

– Prije osam godina imali smo 64 ekipe u sve tri kategorije, sa 660 natjecatelja i bilo je odigrano 166 utakmica – kaže Milivojević. – Prošle godine imali smo 93 ekipe s 952 natjecatelja i 214 utakmica. Porast od 29 momčadi u sve tri kategorije je podatak koji nam daje za pravo da smo na dobrom putu i da je cijeli ovaj projekt pao na plodno tlo.

Inače, povijesna prva utakmica Zimske lige odigrana je još davnog 7. siječnja 1979. godine, između ekipe 42c i Caffe bara Nataša. Liga je oživljena 2007., a iduće godine osnovana je i sama Udruga za mali nogomet.

Naslov prvaka u seniorskoj konkurenciji brani Caffe bar Doberman, a u konkurenciji veterana Caffe bar Loop. Prvo mjesto među mlađim pionirima osvojila je ekipa Osnovne škole “Braća Radić”, a među starijima Graničar iz Đurđevca.

Zimska liga otvorena je za sve, kaže Milivojević, i poziva ekipe da se prijave. – Ovdje ne igraju samo Podravci i Zagrepčani, kako neki vole reći. Ovdje igraju i ekipe iz Hrvatskog zagorja, Međimurja, Virovitičke i Sisačko-moslavačke županije, a dolaze i ponajbolji malonogometaši iz Slovenije.

Cilj organizatora je, kaže Milivojević, do desete sezone Zimske lige, dakle u sljedeće dvije godine doći do brojke od stotinu ili više ekipa te tisuću ili više natjecatelja. – Optimisti smo, pa se nadamo da to možda dosegnemo i ove godine – kaže, – ali realni cilj je doći do stotke s desetom sezonom.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Motiv za nastup na Zimskoj ligi je i bogat nagradni fond od 82.600 kuna, dakle na razini prošle godine. Prvo mjesto u kategoriji seniora donosi 40.000 kuna, a u kategoriji veterana 7.000. Zimska liga ponovno ima i humanitarni karakter – pomoć je namijenjena učenicima Obrtničke škole slabijeg imovinskog stanja, tj. udruzi Šegrtsko srce. Novost je i pravilo da se momčadi koja se iz neopravdanog razloga ne pojavi na utakmici oduzima jedan bod.

Prijave su otvorene do 16. prosinca, kada će se u 18 sati održati javno izvlačenje parova. Kotizacija iznosi 800 kn za seniore i 600 kn za veterane, a turnir će se igrati od 19. prosinca do 16. siječnja. Prve prijave su već stigle, a radi se o ekipama Črešnjevo i Hotel Sport Ivanić Grad.

Prijave možete uputiti na adresu e-pošte [email protected] ili na brojeve mobitela 098 9112 872 (Mario Hontić) i 091 2527 012 (Sergej Milivojević).

 

Prijave za Memorijal prof. Branimira Jedvaja prima Zoran Pintarić na 099 6917 598.

U veteranskom dijelu turnira mogu nastupiti svi registrirani veteranski igrači (zaključno s 1. studenim 2015.), kao i svi ostali s navršenih 37 godina na dan utakmice.

Nagradni fond

Seniori

  1. 40.000 kuna
  2. 20.000 kn
  3. 8.000 kn
  4. 2.000 kn

Veterani

  1. 7.000 kuna
  2. 3.500 kn
  3. 1.500 kn
  4. 600 kn

 

 

zatvori