Četvrtak, 28. ožujka 2024.

20 godina Zavoda za prostorno uređenje, jednog od najboljih u Hrvatskoj

Zavod za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije prigodnom svečanosti u prostorijama županijske Gospodarske komore u Koprivnici obilježio je 20 godina djelovanja.

Bila je to prilika da nam ravnatelj Zlatko Filipović kaže gdje je mjesto našega Zavoda u usporedbi s drugim takvim institucijama u Hrvatskoj

Meni se neugodno hvaliti, ali moram reći istinu. Na web stranici Ministarstva prostornog uređenja smo dobili najveću pohvalu i dokaz jer je objavljeno da smo po razini kvalitete, prema broju izrađenih prostornih planova, izmjenama i dopunama, izvješćima o stanjima prostora, prema izrađenosti projektne dokumentacije u smislu dobivanja e-dozvola prvi – zajedno s Varaždincima i Riječanima – u Hrvatskoj.

Ravnatelj Filipović kaže da su objavljene ocjene bile veliko iznenađenje za sve u Zavodu:

To je za nas bilo ugodno iznenađenje jer nismo znali da oni vode tako preciznu statistiku. Iskreno rečeno, nisam ni mislio – jer se rijetko uspoređujemo na toj razini, da smo na toj razini. Ali evo, dobro je, ugodno je čuti.

Filipović kaže da zainteresirane stranke u svakom trenutku mogu posjetiti web stranice Zavoda i iščitati sve uvjete uređenja prostora, a izdavanje građevinske dozvole mjeri se u satima.

Zadovoljstvo radom ove županijske ustanove izrazio je župan Darko Koren. Govoreći na današnjoj svečanosti istaknuo je kako je Zavod mnogo pridonio u razvoju gospodarstva i prostorno-planskim politikama naše županije.

zatvori