Utorak, 23. travnja 2024.
Home Tu oko nas ‘Zvjezdica’ Ida pjevat će nam za Dan grada

‘Zvjezdica’ Ida pjevat će nam za Dan grada

0
‘Zvjezdica’ Ida pjevat će nam za Dan grada
Ida Geto na Radio Dravi. Snimila Nela Carek.
Ida Geto naša je mala sugrađanka koja je pažnju lokalne i nacionalne javnosti privukla nastupom u televizijskom showu ‘Zvjezdice’. Kako je bilo pjevati pred TV kamerama i izaći pod svjetla reflektora, čime se bavi u slobodno vrijeme i kakvu glazbu sluša, doznajte u intervjuu koji slijedi.

Nela: Čast nam je na valovima Radio Drave ugostiti našu Zvjezdicu Idu Geto. Bok Ida, vjerujem da nema takvih koji nisu čuli za tebe, ali možeš li nam se na početku ukratko predstaviti?

Ida: Ja sam Ida Geto, dolazim iz Koprivnice i jako volim pjevati. Idem u plesnu školu „Fortunat Pintarić“, sviram klavir i bavim se gimnastikom.

Nela: Natjecala si se u natjecateljskom showu „Zvjezdice“. Kako si se uopće odlučila prijaviti?

Ida: Mama je vidjela prijavu i rekla mi je – Ida, pa ti lijepo pjevaš, ajde da te ja prijavim. Ja sam njoj rekla “ajoj mama, ne znam baš, bit će puno djece” i bojala sam se, ali eto ona me prijavila i tako je počelo sve.

Nela: Nakon što te mama prijavila, što je dalje bilo?

Ida: Mama je bila na poslu i javila mi je da me je prijavila. Vrištala sam dok sam čula, bila sam jako uzbuđena. Nakon toga smo morali čekati da nam jave jesam li prošla i kad su javili da sam prošla ja sam bila jako sretna.

Nela: Nakon toga si išla u Zagreb na snimanje?

Ida: Da, to je bila predaudicija u Zagrebu i onda sam i predaudiciju prošla. Bila sam u nekoj maloj prostoriji i nisam ni znala da me snimaju, samo sam pjevala. Tad sam pjevala od Adele Rolling in the Deep. Odmah su mi poslije nastupa rekli “Ida ti sigurno prolaziš” i tad sam shvatila da ću se stvarno natjecati u “Zvjezdicama”.

Snimila Nela Carek.
Snimila Nela Carek.

Nela: Nakon toga išli ste u Beograd na snimanje, kako je tamo bilo?

Ida: Tamo smo imali probe, zezali smo se, bili u hotelu, uglavnom predivno iskustvo i ponovila bih to još sto puta da mogu.

ida-1Nela: Sigurno si upoznala puno djece s kojima se i dalje čuješ i družiš.

Ida: Da, još uvijek smo si dobri, dogovaramo se za druženja dok ćemo se moći sresti. Stvarno sam si s puno djece postala prijateljica, ali najdraža mi je Alma Malus iz Zagreba, ona mi je super i čuemo se preko Vibera stalno.

ida-2Nela: Vratimo se na „Zvjezdice“. Nakon proba uslijedio je prvi nastup.

Ida: Da, uslijedio je veliki nastup pred žirijem. Dok sam stajala pred velikim vratima bilo me je jako strah. Htjela sam odustati, ali dok sam stala na pozornicu, dok sam primila mikorofon, sve je prošlo.

Nela: Pjevala si pjesmu Elementala – Prokleta ljubav, a tvoju izvedbu je sam Elemental, uz pohvale, podijelio na svojoj službenoj Facebook stranici. Kako si se osjećala tada?

Ida: Dok sam to vidjela ja nisam mogla vjerovati. O moj bože kako su me objavili! Bila sam stvarno jako sretna.

https://www.facebook.com/elemental.hr/posts/10153323635279915

 

Nela: Što inače slušaš?

Ida: Slušam zapravu svu vrstu glazbe osim cajki, to ne volim. Ne volim niti rap baš, ali Elemental jako volim.

ida-3Nela: Koji član žirija ti se najviše svidio?

Ida: Enis Bešlagić. On je najbolji, podržavao me u svemu. Poslije nastupa mi je uvijek govorio kako moram biti hrabra i tako. Stvarno mi je on najbolji.

Nela: A naša Koprivničanka Vanna?

Ida: Ona je isto jako dobra, iako je puno djece govorilo da je ona stroga, meni uopće nije bila. Kad sam joj rekla da sam iz Koprivnice rekla mi je “oo pa ti si moja”.

Nela: Kakvi su bili dojmovi nakon prvog nastupa?

Ida: Htjela sam još pjevati, super mi je bilo i jedva sam čekala sljedeći nastup.

Nela: Prošla si u sljedeći krug natjecanja, kako su prošle pripreme za taj nastup?

Ida: Joj, na probama za drugi nastup su mi tri puta mijenjali matricu pa sam se ja malo i uplašila. Taj puta sam pjevala od Shakire – Waka Waka. Sve u svemu sam zadovoljna nastupom jer su mi tri puta prije nastupa mijenjali mikrofon. Ja sam sve dobro odradila, pa sam jako ponosna.

Nela: Nisi prošla u daljnje natjecanje. Kako ti je to palo, jesi bila tužna?

Ida: Bila sam tužna i nije mi baš dobro palo, ali nisam pustila suzu. Pomirila sam se s tim. Rekla sam “Ida pa daj, ovo je super za tebe što si uopće došla do četvrtfinala.”

Nela: Naravno, možeš biti ponosna na sebe i svi smo mi ponosni na tebe. Idemo sad malo porazgovarati o tvojim aktivnostima. Puno ih je, neke si na početku nabrojila.

Ida: Sviram klavir, idem u Umjetničku školu „Fortunat Pintarić“, idem u plesnu školu, na gimnastiku i balet. I pjevam, naravno.

Nela: Kako ti je u školi?

Ida: Sve je super, prijatelji me vole, baš uživam u svom životu. Od svega ipak najviše volim i gimnastiku i pjevanje.

Nela: Čuli smo maloprije da već imaš zakazan prvi nastup.

Ida: 4.11. u centru grada pjevam povodom Dana grada. Pjevat ću od Adele – Someone like you.

Cijeli razgovor možete poslušati u petak u emisiji “Čista pozitiva” u 11:30 na 92,5 MHz.

zatvori