Četvrtak, 25. travnja 2024.

Župan Koren primio sve službe koje su pomagale migrantima, Pal: Sustav funkcionira, nemam što za dodati

Župan Darko Koren na današnjem je prijemu zahvalio pripadnicima svih službi koje su sudjelovale u zbrinjavanju migranata na području naše županije.

Zahvaljujući Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj, gradskom i županijskom Stožeru za zaštitu i spašavanje, vatrogascima, gradskim društvima Crvenog križa, Zavodu za hitnu medicinu, Domu zdravlja, Zavodu za javno zdravstvo i ostalim volonterima, oko 130.000 migranata uspješno je kroz Botovo nastavilo svoj put prema Mađarskoj i dalje prema srcu Europe. Načelnik Županijskog stožera za zaštitu i spašavanje Ivan Pal istaknuo je kako je ovo dokaz da sustav funkcionira te dodao:

Sa zadovoljstvom moram reći da, ne daj Bože bilo kakva situacija koja bi nam bila problem, znamo da imamo doista organiziran sustav. Hvala, nemam što drugo za reći.

Načelnik Gradskog stožera za zaštitu i spašavanje Mišel Jakšić prisjetio se i dana kada nikome nisu radili telefoni i napomenuo kako su i tada funkcionirali kako treba.

Doista smo to odradili na jedan veliki način, na jedan profesionalan način. Niti jedan dan nam nije ništa zapinjalo, pa čak niti ono jedno jutro kad su nam svima riknuli mobiteli i kad smo se maltene dovikivali.

Uz sve službe, načelnik županijskog stožera Ivan Pal zahvalio je i ljudima kojima to nije bio dio posla, a koji su ga svakodnevno zvali i pitali na koji način mogu pomoći.

Puno hvala svim tim neznanim ljudima. Ja vam mogu reći da sam tih dana toliko mailova dobivao, toliko poziva od ljudi koje ne poznajem koji su se nudili i željeli doći odraditi tamo. Bilo je to nešto što meni u tu mladost ulijeva povjerenje.

U znak zahvale, župan Koren je predstavnicima službi uručio simbolične darove.

zatvori