Petak, 19. travnja 2024.

ŽNL: Pobjede Tehničara i Ferdinandovca, Lipa bez bodova u Drnju

Odigrane su utakmice 7. kola Prve županijske nogometne lige.

Križevci su upisali i šesti remi u ovom prvenstvu. Iako su bili vrlo blizu prve ovosezonske pobjede, u drugoj minuti sudačke nadoknade propustili su osvojiti sva tri boda. Strijelac oba zgoditka bio je Selanec.

Križevci – Osvit 1:1 (1:0)
Gradski stadion Križevci; gledatelja oko 50

Sudac: Ritoša ( Koprivnica )
Stijelci: 1:0 Selanec (2); 1:1 Selanec (ag) (90+2)
Žuti kartoni: Stubičan (Križevci); Harambaša, Lončar (Osvit)
Crveni kartoni: –
NK Križevci:
Budinski, Ceković, Zemljak, Višak, Selanec, Vrbančić , Mladen, Stubičan ( Valec )(Cukor), Mišir (Ištvanović), Orejaš (Vedriš), Jandrašec (Švogor)
Trener: Kemenović
NK Osvit:
Međimorec, Drvarić, Indir, Paradžik M (Bilješko), Lončar, Mojčec, Paradžik J, Petak, Paradžik N (Krištofić), Harambaša (Mraz), Drvarić
Trener: Pintarić

Tehničar je upisao novu pobjedu na domaćem terenu svladavši ekipu Tomislava. Nakon dosadašnjih rezultata očekivalo se da će gosti iz Žabna domaćinu biti također lagan zadatak, no međutim u prvom poluvremnenu to baš i nije bilo tako. Domaćini su stvorili nekoliko izglednih prilika no bez preciznosti u završnici, dok su gosti s nekoliko kontranapada mogli nešto više, no zahvaljujući odličnim obranama vratara Bode rezultat se nije promijenio. U drugom dijelu pritisak domaćina je urodio plodom tek potkraj susreta kada su preko Bartolića u 75. i 89. i Firbasa u 79. minuti upisali nova tri boda.

Kloštrani su odličnoj seriji i upisali su i petu pobjedu u nizu. Ovaj puta bili su bolji u Molvama. Zgodicima Keljara, Željeznjaka i Topolovčana izbili na drugo mjesto. Stijelac za domaćina bio je Lovković.

Sloga je nakon pobjede u gostima u prošlom kolu poražena kod kuće od Graničara. Iz kaznenog udraca u 57. minuti siguran je bio Draguljić. Valja napomenuti da je domaći igrač Kumek utakmicu odigrao tek 3. minute jer je uspio u tako kratkom vremenu dobiti čak dvije javne opomene.

Sesvečani su odigrali nerješeno sa gostima iz Ždale. Domović je bio strijelac za domaće, da bi pet minuta prije kraja utakmice uspio izjednačiti Kopornić.

Panonija i Bratstvo su pretrpjeli poraze na domaćim terenima. U Peterancu su visokim rezultatom slavili Novigraci. Dvostruki strijelac za goste je bio Matijaković, dok su jednom precizni bili Maurović, Klasan, Mihoković i Vlah. Bratstvo je imalo nerješen rezultat do pred sam kraj utakmice, no gosti preko Petričevića postižu pobjedonosni zgoditak.

Prva ŽNL – 7. kolo

Križevci: Križevci – Osvit 1:1
Cvetkovec: Tehničar 1974 – Tomislav SIŽ 3:0
Molve: Mladost Molve – Mladost Kloštar Podravski 1:3
Peteranec: Panonija – Drava Novigrad Podravski 0:6
Koprivnički Ivanec: Sloga – Graničar Legrad 0:1
Kunovec: Bratstvo – Fugaplast 2:3
Podravske Sesvete: Drava – Prekodravac 1:1

Druga ŽNL

Ferdinandovac je lagano došao do svoje šeste ovosezonske pobjede protiv objektivno puno slabije momčadi Miklinovca koja nije pružila gotovo nikakav otpor. Gosti su poveli već u 5. minuti, u 55. minuti Žibreg povisuje vodstvo, da bi u 68. minuti Borovac postavio konačan rezultat za nova tri boda i trenutno vodeću poziciju.

Tomislav – Lipa 0:0 (0:0)
Drnje; Igralište NK Topmislava; gledatelja oko 150
Sudac: Jalžabetić ( Koprivnica )
Stijelci:
Žuti kartoni: Varga I, Varga J, Mraz, Bači, Dombaj (Tomislav); Sabolić, Gregl, Ritoša M (Lipa)
Crveni kartoni: Hunjet (Lipa)

NK Tomislav:
Ilić, Kesteli, Varga J, Kragulj, Varga I (Šamonik), Virovec (Širić), Premec, Dombaj, Sobota (Mraz), Bači, Bos (Kašić)
Trener: Dombaj

NK Lipa:
Pavlić, Štrkalj, Posavec, Sabolić, Kiš, Šimunić, Ritoša I, Samoščanec, Gregl, Hunjet, Ritoša M
Trener: Držaić

Drnjančani nisu uspjeli ostvariti pobjedu na svom terenu protiv danas vrlo dobre momčadi iz Hlebina. U čvrstoj i sadržanoj utakmici gostujuća je ekipa fizički i taktički bolje odradila svoje zadatke. Iz prvog dijela tek po jedna priliika sa svake strane. Tijekom drugog poluvremena gosti imaju stalni pritisak, Ritoša ima liepu priliku u 65. i 86. minuti kada je pogodio stativu sa samo par metara. S druge strane danas neraspoloženi Bači imao je slobodan udarac sa dvadesetak metara koji vratar gostiju brani, a Širić sa samo pet metara ne pogađa prazan gol. Neriješen rezultat je možda i najpravedniji ishod ove utakmice.

U Herešinu su Omladinac i Starigrad podjelili bodove u izjednačenoj utakmici sa dosta prilika sa obje strane. Strijelci za domaće su bili Bračko i Belčić (autogol), dok su za goste precizni bili Rožmarić i Lončarek.

Tehnika je uhvatila priključak za vodećima. Bolja je bila od Hrvatskog bojovnika minimalnim rezultatom, a strijelac jedinog zgoditka je bio Peroković u 8. minuti.

Gošk je postigao rekordnu pobjedu protiv slabih gostiju iz Glogovnice. Četverostruki strijelac za domaće je bio Bosman, dva puta je precizan bio Kuzminski, dok su jednom zabili Hajduković, Jagarinec i Matijević.

Viktorija je slavila u Sigecu zgoditkom Piškorića u 74. minuti igre.

Bregovci su doživjeli i sedmi poraz u nizu. Bolja je bila Reka koja se zgodicima Horvata i Mihelčića odvojila od posljednjeg dvojca na tablici.

Druga ŽNL – 7. kolo

Koprivnica: Miklinovec – Ferdinandovac 0:3
Sigetec: Mladost – Viktorija 0:1
Drnje: Tomislav – Lipa 0:0
Herešin: Omladinac – Starigrad 2:2
Koprivnički Bregi: Mladost – Reka 0:2
Gotalovo: Gošk – Polet 9:0
Koprivnica: Tehnika – Hrvatski bojovnik 1:0

Odigrano je i peto kolo Trećih županijskih liga. Evo rezultata:

3. ŽNL grupa Koprivnica 5. kolo

Subotica Podravska: Sabarija – Tehničar 1974 1:3
Pustakovec: Jedinstvo – Zagorec 5:0
Torčec: Podravec – Jadran-Galeb 11:1
Podravska Selnica: Drava – Udarnik 4:1
Koprivnica: Močile – Rasinja 0:1

3. ŽNL grupa Križevci 5.Kolo

Ruševac: Ruševac – Dragovoljac 2:3
Sv. Petar Orehovec: Prigorje – Čvrstec 0:3
Veliki Raven: Mladost – Ratar 2:3
Gornja Rijeka: Gornja Rijeka – Sokol 1:0
Bočkovec: Kalnik – Radnički 3:1

3. ŽNL grupa Đurđevac 5.kolo

Nedjelja; 04.10.
Repaš: Repaš – Prugovac 0:4
Gornja Velika: Bilogora – Vinogradar 3:2
Novo Virje: Graničar – Bušpan 3:1
Mičetinac: Mičetinac – Bilogorac 3:1
Glogovac: Rudar – Mladost Podravske Sesvete 5:0

zatvori