Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO: Tehničar zadržao vodeću poziciju, Fugaplast slavio u Đelekovcu

Odigrane su utakmice 10. kola Prve i Druge županijske nogometne lige, te tri skupine Trećih županijskih nogometnih liga

Graničar je bio bolji na domaćem terenu od Drave iz Podravskih Sesveta zgodicima Orehovca u 37. i Baričića u 44. minuti igre.

Križevci su upisali i treću pobjedu u nizu. Porazili su danas slabu momčad iz Koprivničkog Ivanca, zabivši im čak pet zgoditaka. Prvi zgoditak pao je već u drugoj minuti, a djelo je gostujućeg golmana pa nakon 46. minute i igrača Biškupa. Jednom su precizni bili Jandrašec, Višak, Orejaš i Selanec.

Osvit je u nedjeljnoj matineji na domaćem terenu poražen od gostiju iz Gole. U uzbudljivoj i neizvjesnoj utakmici jedini zgoditak je bio autogol Sataića u 70. minuti igre.

Drava NP – Bratstvo 1:0
Suci: Ritoša, Dević, Makar
Drava NP: Z. Vlah, Baltić, Pavešić, Majetić, D. Mihoković, Ledinski, Matijaković (od 89. Mihoković), Jurkić (od 90. T. Posavec), Horvat, Schmidt (od 75. Klasan), Kosanović (od 68. Jankić). Kapetan: Tomislav Baltić. Trener: Želimir Mešnjak.
Bratstvo: Hat, Salajec, Topalović, Sirovec, Szabo (od 77. Horvat), Roščić, Burušić (od 46. Kovaček), Tetec, Kurek, Klasić (od 84. Milošević), Hrenić. Kapetan: Igor Topalović. Trener: Damir Perić.
Strijelci: Jurkić
Žuti kartoni: Sirovec, Topalović (Bratstvo), Majetić (Drava).

Novigradska Drava je na svom terenu svladala Bratstvo zgoditkom Jurkića i tom pobjedom dospjela na treće mjesto. Prva prilika pripala je domaćinima. Po lijevoj strani probio je Matijaković, dao odličnu povratnu, ali nitko nije zatvorio pet metara i gosti su očistili situaciju. Druga prilika, već u 7. minuti – Matijaković puca malo preko gola. Gosti prvi put prijete u 11. minuti nakon kornera, slaba reakcija domaće obrane i gostujućeg napada. U 15. minuti udarac gostiju sigurno brani domaći vratar Vlah. U 22. minuti nakon duge lopte Mihokovića Ledinski je odlično slomio Hrenića, ali opet nema pravovremenog ulaska Novigradaca. U 25. minuti nakon izgubljene lopte Hrenića Schmidt pogađa gredu. Jurkić nakon odličnog prodora puca u 28. minuti, ali Hat se odlično brani. Igralo se dosta slabo do samog kraja poluvremena, kada je nakon izvanrednog centaršuta Matijakovića Jurkić zabio za vodstvo Novigrada.

U 47. minuti iz slobodnog udarca D. Mihoković pogađa stativu, centimetri su dijelili Dravaše od pogotka. U 50. minuti Drava prijeti preko Ledinskog, uz manje probleme Hat brani. Kosanović dobro puca s 25 metara, lopta pogađa stativu, zatim Hata u leđa i izlazi van. Udarac Klasića s desetak metara brani Vlah, natrčava Kovaček koji puca preko gola. Schmidt pronalazi Matijakovića koji dobro puca, ali Hat odlično brani; lopta se odbija do Ledinskog, Hat opet brani. U drugom poluvremenu gledali smo slabiji nogomet s puno grešaka; Mešnjakovi igrači zasluženo su dobili ovu utakmicu. U sljedećem kolu idu na teško gostovanje u Podravske Sesvete, a Bratstvo kod kuće dočekuje Mladost iz Kloštra Podravskog. (Izvještaj sastavio Karlo Slukić).

Snimio Karlo Slukić.
Snimio Karlo Slukić.
Snimio Karlo Slukić.
Snimio Karlo Slukić.

Žabljani su imali pucački trening protiv gostiju iz Ždale. Već u prvom poluvremenu domaći su imali prednost od pet zgoditaka, da bi do kraja utakmice zabili još četri. Najraspoloženiji je bio Bartol koji je zabio četiri zgoditka, dok su jednom precizni bili Lepčić, Mršić, Vlašić, Dubravec i Žganec.

Panonija je ostvarila svoju prvu ovosezonsku pobjedu u Molvama. Iako su domaćini poveli zgoditkom Lovkovića i nisu iskoristili kazneni udarac u 42. minuti, gosti su preko danas vrlo rapoloženih Hižman-Perošića i dvostrukog strijelca Budoša zasluženo pobijedili.

Kloštar Podravski; Igralište Ravnice ; gledatelja oko 250
NK Mladost – NK Tehničar 1974 1:2
Sudac: Jalžabetić ( Koprivnica )
Stijelci: 0:1 Bartolić (11); 1:1 Železnjak (49); 1:2 Lovrek (71)
Žuti kartoni: Kovačić S (Mladost); Trupina, Markušić Mat (Tehničar)
Crveni kartoni: Vukunić (Tehničar)

NK Mladost:
Zobunđija, Križanić, Keljar (Presečan), Lovreković, Golubić, Matančić, Topolovčan, Topalović, Železnjak, Kovačić S, Kovačić M
Trener: Fel

NK Tehničar 1974:
Bodo, Trupina, Grabar, Vukunić, Markušić Mat (Jakupić), Hudak (Radiček), Tihelka, Bartolić (Firbas), Jadanić, Bartolović (Milek), Lovrek (Markušić Mar)
Trener: Sović

U Kloštru je odigrana derbi utakmica između drugoplasirane Mladosti i vodećeg Tehničara. U zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici, gosti su se bolje snašli i riješili pitanje prvaka jesenskog dijela prvenstva. Gosti su poveli zgoditkom Bartolića u 11. minuti, da bi Železnjak iz slobodnog udraca izjednačio početkom drugog djela. Kruno Lovrek zabija u 71. minuti i postavlja konačni rezultat utakmice. Nekoliko minuta nakon toga gosti ostaju s igračem manje, no domaća momčad nije uspjela iskoristiti brojčanu prednost i nakon sedam uzastopnih pobjeda doživjela je poraz na svom terenu.

Detalj s utakmice Mladosti i Tehničara.
Detalj s utakmice Mladosti i Tehničara.
151025_mladost-kp-tehnicar-2
Prva ŽNL – 10. kolo

Legrad: Graničar – Drava Pod. Sesvete 2:0
Križevci: Križevci – Sloga Kop. Ivanec 5:0
Đelekovec: Osvit – Fugaplast 0:1
Sveti Ivan Žabno: Tomislav – Prekodravac 9:0
Molve: Mladost – Panonija 1:3
Kloštar Podravski: Mladost – Tehničar 1974 1:2
Novigrad Pod.: Drava – Bratstvo 1:0

U Drugoj ŽNL, Miklinovec je očekivano poražen od Tomislava iz Drnja, dok je Reka značajno popravila gol razliku nad gostima iz Glogovnice, pobijedivši sa čak 7:0. Trostruki strijelci kod domaćih bili su Mihelčić i Biti, a jednom je precizan bio Dukarić.

Tehnika je na gradskom stadionu bila bolja od Omladinca. Premda su gosti poveli zgoditkom Šepeca, domaća momčad je pod vodstvom novog trenera Palčića uspijela u drugom dijelu nadoknaditi zaostatak i zgodicim Haluseka i Milića osvojila važna tri boda.

Lipa je u lokalnom derbiju teže nego se očekivalo slavila protiv Sigečana. Jedini strijelac je bio Hunjet u samom finišu utakmice.

Ferdinandovac je u golijadi očekivano slavio protiv fenjeraša iz Koprivničkih Bregi.

GOŠK se pobrinuo za iznenađenje kola jer je uspio na gostovanju u Starigradu osvojiti tri boda zgoditkom Bosmana u 61. minuti igre.

Hrvatski bojovnik i Viktorija podijelili su bodove u prigorskom derbiju odigravši neriješeno.

Druga ŽNL – 10. kolo

Koprivnica: Miklinovec – Tomislav Drnje 0:2
Reka: Reka – Polet 7:0
Starigrad: Starigrad – GOŠK 0:1
Hlebine: Lipa – Mladost Sigetec 1:0
Koprivnica: Tehnika – Omladinac 2:1
Mokrice Miholečke: Hrvatski bojovnik – Viktorija 1:1
Ferdinandovac: Ferdinandovac – Mladost Kop. Bregi 7:0

3. ŽNL grupa Koprivnica – 9. kolo

Pustakovec: Jedinstvo – Tehničar 3:4
Torčec: Podravec – Rudar Botinovec 2:1
Podravska Selnica: Drava – Sabarija 2:1
Rasinja: Rasinja – Zagorec 1:1
Zablatje: Udarnik – Jadran Galeb 1:3

Redoslijed: 1. Tehničar (21); 2. Jedinstvo (19); 3. Podravec (18).

3. ŽNL grupa Križevci – 9. kolo

Veliki Raven: Mladost – Ruševac 4:3
Gornja Rijeka: Gornja Rijeka – Mladost Carevdar 4:0
Bočkovec: Kalnik – Dragovoljac 2:0
Križevci: Radnički – Čvrstec 0:1
Sokolovac: Sokol – Ratar 6:0

Redoslijed: 1. Gornja Rijeka (22); 2. Kalnik (21); 3. Ratar (19).

3. ŽNL grupa Đurđevac – 9. kolo

Gornja Velika: Bilogora – Prugovac 0:5
Novo Virje: Graničar – Rudar Glogovac 0:10
Mičetinac: Mičetinac – Repaš 3:1
Šemovci: Bilogorac – Mladost Pod. Sesvete 0:4
Kozarevac: Bušpan – Vinogradar 3:0

Redoslijed: 1. Prugovac (27); 2. Rudar G (24); 3. Mičetinac (17).

zatvori