Četvrtak, 25. travnja 2024.

Zeleni osvojili bod protiv vodeće momčadi lige

Koprivnica je teško, ali zasluženo osvojila bod protiv vodeće momčadi Treće HNL istok.

Otvaranje utakmice protiv gostiju iz Bijelog Brda nije bilo obećavajuće. Već u petoj minuti igre Hovat snažnim udarcem s vrha šesnaesterca dovodi goste u vodstvo. Samo nekoliko minuta kasnije gosti iz kaznenog udarca povisuju rezultat. Do kraja poluvremena smo mogli vidjeti konfuznu igru zelenih s mnoštvo netočnih dodavanja, nekoliko udaraca iz daljine i stalan pritisak gostiju.

Drugi dio utakmice – neka druga priča. Od samog početka pritisak je donio čak dva opravdana kaznena udarca za Zelene. Oba je realizirao Tucaković. Nakon toga, ponovno letargija s nekoliko poluprilika na obje strane, da bi u sudačkoj nadoknadi domaći propustili najizgledniju priliku na utakmici.

Valja spomenuti da se u dresu Koprivnice predstavio tamnoputi Jammeh porijeklom iz Gambije.

Snimio Zlatko Šimčić.
Snimio Zlatko Šimčić.
Osvrt iz prvoga reda, piše Antonio Međurečan

Veliki bod osvojila je Koprivnica u današnjem ogledu s BSK-om iz Bijelog Brda. Konačan rezultat utakmice 9. kola 3. HNL istok između koprivničkih Zelenih i vodeće momčadi BSK-a bio je 2:2.

Iako je utakmica loše počela za Zelene te su do 13 minute već gubili 2:0 golovima Horvata i Krajčeka, mlada momčad iskusnog trenera Celiščaka nije se predala i uspjela je dostići zaostatak. Nakon što je u kaznenom prostoru u 46. minuti srušen Harunna, Bojan Tucaković bio je siguran s bijele točke. Desetak minuta kasnije u šesnaestercu gostiju srušen je Sminderovac, a siguran egzekutor ponovo je bio Tucaković. Mogli su Zeleni do kraja utakmice doći i do pobjede, no Brzoja u posljednjoj minuti utakmice nije uspio realizirati stopostotnu šansu. Valja istaknuti i novo pojačanje Zelenih Jammeha Harunnu. Iako je bilo vidljivo da nije još u potpunosti spreman, svojim potezima pokazao je da će biti veliko pojačanje za mladu koprivničku momčad.

Ohrabreni današnjim remijem, Zeleni se okreću prema gostovanju kod drugoplasirane Mladosti iz Ždralova.

Antonio Međurečan

Gradski stadion Koprivnica; Gledatelja oko 100
9. kolo 3. HNL Istok

NK Koprivnica – NK BSK 2:2 (0:2)

Suci: Vargović (Virovitica); Galinec (D.Višnjica); Brljak (D. Dubrava); Veljačić (Bjelovar)
Delegat: Kurtušić (Slavonski Brod)

Stijelci: 0:1 Horvat (5); 0:2 Krajček (13) 11m; 1:2 Tucaković (47) 11m; 2:2 Tucaković (58) 11m

Žuti kartoni: Munivrana (Koprivnica); Marinčić, Dalić (BSK)

NK Koprivnica
Tihelka, Tucaković, Brcković, Brzoja, Sminderovac, Martinčić, Tkalčić, Munivrana (od 77. Novak), Pavlović, Srbljinović (od 68. Koren), Jammeh (od 83. Kučanda)
Trener: Celiščak

NK BSK
Ilinčić, Dalić, Krajček, Tomić (od 79. Kosić), Meter, Karanović, Ištvanić, Tomas, Marinčić, Kovačić, Horvat
Trener: Rupnik

zatvori