Utorak, 23. travnja 2024.

Zdravko Seleš, Nikica Milić i Martina Berta dobitnici Galovićevih nagrada

Đurđevački književnik Zdravko Seleš dobitnik je ovogodišnje nagrade “Fran Galović” za knjigu podravskih eseja i zapisa “Galović i zađne stvari”.

Nagrada „Mali Galović“ za najbolju pjesmu dodjeljena je Nikici Miliću, učeniku 2. razreda Srednje gospodarske škole Križevci za pjesmu “Zakaj sem stih”, dok je dobitnica “Malog Galovića” za najbolju prozu učenica 7. razreda Osnovne škole Ferdinandovac Martina Berta, s “Pričom jednog šalabahtera”. Dobitnici nagrada proglašeni su na svečanom zatvaranju 22. Galovićeve jeseni u subotu u Domoljubu, kada je održan i razgovor s finalistima, kao i poetski recital pjesnika.

Prosudbeno povjerenstvo za Književnu nagradu “Fran Galović” u sastavu: dr. sc. Željka Lovrenčić, mg. sc. Đuro Vidmarović i Enerika Bijač, prof. biralo je između 12 pristiglih knjiga na ovogodišnji natječaj, dok je Prosudbeno povjerenstvo za nagradu „Mali Galović“ u sastavu: Dubravka Šutalo Kovačić prof., Enerika Bijač, prof., književnica i Mladen Levak, književnik biralo najbolje od pedesetak pristiglih radova.

zatvori