Zbogom, oružje: Evo što su sve Podravci i Prigorci u rujnu predali policiji

Policijska uprava koprivničko-križevačka objavila je rezultate akcije ‘Manje oružja – manje tragedija’ tijekom proteklog mjeseca.

Podravci i Prigorci dragovoljno su predali:

  • automatsku pušku,
  • deset ručnih bombi,
  • 48 komada raznih rasprskavajućih sredstava,
  • jedan pištolj,
  • 1.293 komada raznog streljiva.

Građani koji su predali oružje, streljivo i eksploziv postupili su odgovorno prema svojoj okolini i doprinijeli većoj sigurnosti svih nas, ističu iz policije.

Akcija “Manje oružja – manje tragedija” građanima omogućava dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.

Građani se o dragovoljnoj predaji oružja mogu informirati putem besplatne telefonske linije 0800 8892, a informacije o ostavljenom ili pronađenom oružju mogu dojaviti na broj policije – 192.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.