Srijeda, 24. travnja 2024.

Grad će smisliti nešto da osigura prostor za vježbanje učenicima Umjetničke škole

U Gradu Koprivnici iznimna se briga vodi o odgoju i obrazovanju. Skorom realizacijom programa javno privatnog partnerstva – izgradnje nove osnovne škole postići će se uvjeti za jednosmjensku nastavu za osnovnoškolce. U planu je i poboljšanje rada u Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić.

No roditelji ipak pitaju što je s uvjetima za rad u Umjetničkoj školi, koja ima osnovnu i srednju glazbenu te plesnu školu. Njihove je dvojbe pred gradskim vijećem izrekla HSS-ova Karolina Vidović:

Imam saznanja da ima velikih teškoća u prostoru kod vježbanja, da se ona ne odvijaju uvijek u prostorima škole već djeca odlaze i u Dom mladih, Domoljub… Dakle, s obzirom da je to jedina institucija srednjeg školstva koja je pod ingerencijom Grada, molim odgovor: Što će se riješiti u dogledno vrijeme, jer vjerujem da ravnatelj ulaže velike napore u to da se djeci pronađe adekvatan smještaj za vježbanje. Što će Grad poduzeti po tom pitanju?

Gradonačelnica Vesna Želježnjak podsjetila je da je o organizaciji nastave u Umjetničkoj školi bilo govora i na Odboru za odgoj i obrazovanje. Na Zrinskom trgu su svjesni tog problema:

Ono što je bitno: Grad ulaže i ulagat će sve napore do izgradnje nove škole, da na adekvatan način zbrinemo sve one prostore koji su potrebni za normalan rad škole; jer, znate da ne može baš svugdje biti iznajmljen prostor za školu – zbog posebnosti njihovog odgoja, može doći do smetnji za druge djelatnosti koje se obavljaju u pojedinim prostorima. Mi smo u određenim pregovorima zajedno s ravnateljem i uskoro ćemo riješiti taj problem na dobrobit svih polaznika, kao i roditelja koji se trude da uz sve ovo što imamo, imamo i jednu takvu školu.

U Gradskoj upravi, inače, iznimno su zadovoljni rezultatima koje postiže Umjetnička škola, jer je mladima u Koprivnici omogućeno dodatno obrazovanje. Također su svjesni i da će uskoro trebati rješavati trenutni problem pravih uvjeta za rad plesne škole, jer škola nema plesnu podlogu.

zatvori