Petak, 19. travnja 2024.

Učenici Trgovačke škole slušali predavanje o Domovinskom ratu

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata naše županije i ove godine nastavlja svoj projekt „Promicanje vrijednosti Domovinskog rata u školama Koprivničko – križevačke županije“.

Ovo je treća školska godina kako vojno-policijski časnici održavaju predavanja u školama po županiji, a kako izgleda predavanje rekao nam je predavač Zvonko Virag, umirovljeni pripadnik 7. gardijske brigade.

Naglasak je stavljen na ratne postrojbe naše županije i na ratna zbivanja u našoj županiji. U početku učenicima objasnimo opće situacije, kako je to bilo i kako je izgledalo.

Predavanje je danas slušao 1.d razred Trgovačke škole, a učenica Anamarija Sosa rekla je za Radio Dravu kako je zadovoljna odslušanim predavanjem.

Pa meni se sviđalo, bilo je zanimljivo i poučno. Treba to naučiti, svi učenici bi to trebali naučiti i znati.

Projekt je pohvalila i podržala ravnateljica Srednje škole Ksenija Ostriž te je istaknula zašto je Srednja škola zainteresirana za nastavak ovog projekta i u narednim godinama:

To doba, odnosno područje, Domovinskog rata je relativno malo zastupljeno u njihovim nastavnim programima iz povijesti. Tako da, za ovu zadnju godinu povijesti kada uče suvremenu povijest je neprocjenjivo iskustvo kad čuju to iz prve ruke od ljudi koji su sudjelovali u Domovinskom ratu.

Ovim predavanjima, koje će održati petnaestak vojno-policijskih časnika, bit će obuhvaćeno više od 2.200 učenika naše županije.

zatvori