Srijeda, 24. travnja 2024.

Thüringer je pobijedio, ali Podravka Vegeta bila je više nego dostojan protivnik

Prenosimo izvještaj s internetskih stranica RK Podravke.

Rukometašice Podravke Vegete poražene su u 2. kolu Lige prvakinja odigranom u nedjelju u Koprivnici. Njemački Thüringer slavio je s 21:27 (13:11), no usprkos konačnom rezultatu, Koprivničanke su odigrale vrlo dobru i borbenu utakmicu.

Naime, Podravka Vegeta nije izdržala tempo koji je nametnula u igri punih 40 minuta. Izgubila je susret u zadnjih 20. Njemački prvak Thüringer vješto je koristio propusnost obrane uzrokovanu nekoncentriranošću u zadnjih 20 minuta.

Podravka Vegeta u potpunosti je spriječila glavno oružje Njemica, kontre, ali su one našle rješenja na crti i na krilima, uz apsolutno najbolju igračicu u polju Rumunjku Buceschi, a Huber je bila nepogrešiva u izvođenju sedmeraca, koje su portugalski suci obilato dosuđivali za gošće. Primjedba domaćih bila je i na dozvoljavanje pasivne igre Njemica u predugom vremenu. Odlično je branila Dinah Eckerle, nije se osjetio nedostatak prve golmanice Jane Krause. Na drugoj strani Ivana Kapitanović iz utakmice u utakmice potvrđuje uzlaznu formu .

Počelo je sjajno i nastavilo se cijelo prvo poluvrijeme. Podravka Vegeta stalno je vodila s jednim, dva, tri i četiri gola razlike. U pozicijskoj igri Njemice nisu jače od Koprivničanki, a praktički u cijeloj utakmici nismo vidjeli ni jednu kontru. njihovo najjače oružje.

Tempo je ipak iscrpio domaće igračice, brzo su se topile ideje i Thüringer je počeo čitati Podravkine kombinacije, ponešto i zbog čestog viška igračica.

U 38. minuti golom Engel Thüringer je izjednačio na 16:16, a minutu iza pivotkinja, Rumunjka Pintea, dovela je njemačku ekipu prvi puta u vodstvo 16:17. Podravka je izjednačavala tri puta, do 18:18 u 42. minuti te još jednom u 47. minuti na 20:20. Najbliže novom izjednačenju bila je u 50. minuti kada je Milošević zabila za 21:22, a onda Koprivničanke 10 minuta nisu zabile gol, a Njemice su dale pet.

Trener Podravke Vegete Goran Mrđen nakon utakmice je izjavio:

U prvom poluvremenu igrali smo dobru obranu i nadahnuto i mislim da smo dobro gurali ”u leđa” i dobro smo trčali. U 2. poluvremenu malo su nas uneredila isključenja, mislim da smo ih imali malo previše u prvih 10 minuta, jedno vrijeme smo igrali sa četiri igračice i tu se Thüringer vratio u život. Poslije toga, puno iskustva ima Thüringer u ovom natjecanju, a da to ne bi znao primijeniti. Žao mi je što na kraju naši dobri šutevi nisu ušli, golmanica ih je pohvatala. A bili su dobri. Ne bi smjeli gubiti s većom razlikom u finišu. Ono što smo htjeli da trčimo, da se borimo, da igramo obranu, mislim da smo u dobrom dijelu to pokazali.

UTAKMICA 2. KOLA B GRUPE EHF LIGE PRVAKINJA
PODRAVKA VEGETA – THÜRINGER HC 21:27 (13:11)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 2000. Suci: Daniel Freitas i Cesar Carvalho (obojica Portugal). Deletkinja EHF-a: Svetlana Obućina (Srbija).

PODRAVKA: Jukić, Kapitanović (13+0), Milenković (-+0); Nikšić, Dežić 5(2), Karlovčan, S. Šenvald, Krsnik 1, Milošević 5, Džono 3, Nemaškalo 3, I. Mrđen, Papac, Dragišić, Vidak 3, Franković 1. TRENER: Goran Mrđen.

THÜRINGER HC: Eckerle (14+1), Satrapová (-); Frey, Buceschi 7, Pintea 3, Schmelzer, Luzumova 3, Engel 5(3), Blase, Huber 7(5), Wohlbold 2. TRENER: Herbert Müller.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 3(2), Thüringer 7(7).
ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 10 (Nikšić, Krsnik, Milošević, Džono, Franković), Thüringer 8 minuta (Pintea 2+2+2, diskv. u 60′, Frey 2)
CRVENI KARTON: Eliza Iulia Buceschi (Thüringer) 60′ (treće isključenje).

IGRAČICA UTAKMICE: Eliza Iulia Buceschi (Thüringer).

zatvori