Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Na Šoderici održan tradicionalni Kup u ribolovu grabežljivaca

Proteklog vikenda, 19 ekipa ribolovaca okupilo se na jezeru Šoderica gdje su se natjecale na tradicionalnom Kupu u ribolovu grabežljivaca, najstarijem u Hrvatskoj. Pobijedili su domaćini iz ŠRK Šoderica.

– Šoderica je uvijek bila ćudljiva i nepredvidiva zbog svoje veličine – piše nam iskusni ribolovac Mirko Hanžeković. – U povijesti ovog najstarijeg kupa u Hrvatskoj znalo se uloviti i preko dvije stotine riba po natjecanju, ali znalo je biti i natjecanja sa svega nekoliko ulovljenih riba, posebno štuke koje je sve manje iz godine u godinu. Ove je godine ulovljena čak jedna štuka, ali se zato jako dobro lovio grgeč, za razliku od prijašnjih godina. Priroda se lijepo pobrinula da se ima što loviti na takvom natjecanju.

Na ovogodišnjem Kupu ukupno je ulovljeno više od 220 riba u mjeri, odnosno 20-ak kilograma ribe – najviše grgeča i jedna štuka. Prvo mjesto osvojila je domaća ekipa ŠRK Šoderice iz Koprivnice u sastavu Hrvoje Kuzmić i Zdravko Jurjević s 1.580 bodova. Drugo mjesto s 1.424 boda pripalo je prošlogodišnjim pobjednicima, zagrebačkoj ekipi HS Spinning Team, za koju je nastupao i Mirko Hanžeković uz Silvija Šimunčića. Treća je bila ekipa Pontoon21 iz Ogulina u sastavu Mario Matijašić – Dražen Stipetić s 1.134 boda.

zatvori