Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO, VIDEO: Slaven Belupo upisao minimalni poraz protiv splitskog Hajduka

Slaven Belupo u 13. je kolu MaxTV Prve lige pred gotovo punim tribinama koprivničkog Gradskog stadiona minimalno izgubio od splitskog Hajduka.

Obje momčadi u utakmicu su krenule vrlo žustro. Prva prilika pripala je gostima iz Splita: Tudor je vrlo dobro pucao, ali Rozman je bio na visini zadatka. U 12. minuti Hajduk opet prijeti: H. Milić dobrim je volejem testirao Rozmana koji je opet siguran, dok je Slavenov Muzafer Ejupi promašio zicer u 29. minuti. Nakon početnog pritiska gostiju igra se malo smirila i igralo se pretežno na sredini terena, sve do 43. minute kada Vlašić ulazi u šesnaesterac domaćina i dobrom povratnom loptom pronalazi Sušića koji zabija za vodstvo bijelih.

U drugo poluvrijeme naši dečki ušli su bolje od gostiju, ali bez konkretnih prilika. Kako se utakmica bližila kraju Hajduk je prikazivao bolju igru i redao svoje prilike. Naopasniji igrač po Slavenov gol bio je mladi Nikola Vlašić; svoju odličnu igru mogao je okruniti pogocima u 76. i 84. minuti, ali ispriječio se danas odličan vratar Rozman.

Pred sam kraj utakmice nepotrebno je ‘zagustilo’ zbog Caktaševog prekršaja na Ozobiću. Uslijedilo je naguravanje među igračima u kojemu je najgore prošao sam Mijo Caktaš, opravdano zaradivši crveni karton. Nekoliko trenutaka kasnije Bebek je odsvirao kraj utakmice.

Hajduk je tako došao do zaslužene pobjede i nova tri boda koja ih drže u priključku za Dinamom.

Nakon utakmice, trener Slaven Belupa Željko Kopić bio je vidno razočaran, nezadovoljan krajnjim ishodom:

Nesretan sam zbog poraza, iako nemam što zamjeriti mojim igračima koji su se borili, ali nisu uspjeli. Mislim da je ključni trenutak utakmice bila naša stopostotna prigoda u 29. minuti koju nismo uspjeli realizirati, dok je Hajduk iskoristio jednu našu neopreznost pri kraju prvog poluvremena i postigao pogodak koji mu je donio bodove. Imali smo i u drugom dijelu susreta nekoliko situacija iz kojih nismo ništa realizirali, tako da su Splićani zadovoljni napustili naš travnjak.

Trener Splićana, Damir Burić, bio je zadovoljan:

Zadovoljan sam osvojenim bodovima s dobrim Slavenom Belupom koji nam je zadao dosta problema, ali smo na kraju ipak uspjeli. Utakmica je po meni bila jako dobra, teren je bio klizav i na kraju je naša pobjeda zaslužena.

Inače, u trenutku kada je igrač Hajduka Tino-Sven Sušić (broj 31) dobio žuti karton, službeni spiker na stadionu obavijestio je gledatelje kako je žuti karton dobio Safet Sušić (legenda Hajduka i trenutni izbornik Bosne i Hercegovine). Ta informacija nasmijala je prisutno gledateljstvo, a nekoliko trenutaka kasnije gospodin Kvakarić se ispravio.

18.10.2015., Gradski stadion Koprivnica, Koprivnica. Gledatelja: 2487
Suci: Ivan Bebek, Tomislav Petrović, Miro Grgić
Četvrti sudac: Tihomir Pejin

NK SLAVEN BELUPO – HAJDUK SPLIT 0:1

SASTAVI:
SLAVEN BELUPO: Rozman, Međimorec, Crepulja(od 72. Ozobić), Ejupi, Brlek(od 60. Savić), Paracki, Delić, Križman, Purić, Štiglec, Galović
TRENER: Željko Kopić

HAJDUK: Kalinić, Milić, Bilyy, Milović, Jefferson, Vlašić, Juranović, Caktaš, Sušić (od 86. Maglica), Tudor (od 88. Bencun), Balić (od 61. Maloku)
TRENER: DAMIR BURIĆ

ŽUTI KARTONI: Sušić (63), Savić (69), Paracki (90+2)
CRVENI KARTON: Caktaš (90+4)
STRIJELCI: 0:1 Sušić (42)

(Izjave trenera preuzete su sa službenih stranica NK Slaven Belupa).

zatvori