Petak, 29. ožujka 2024.

Projekt ODJEK: Predstavljeni gradski pomoćnici u nastavi

Projekt “ODJEK – Odrastanje u jednakosti”, kojim su koprivničkim osnovnim školama i Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce osigurani pomoćnici u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju, predstavljen je danas u Gradskoj vijećnici.

Koliko je ovaj projekt važan potvrdila nam je ravnateljica Osnovne škole “Đuro Ester” Sanja Prelogović. Naime, ovu Osnovnu školu od ove godine pohađa dvoje djece s teškoćama u razvoju. Za prvo dijete škola preko Zavoda za zapošljavanje zapošljava učiteljicu razredne nastave, dok će se ovim projektom omogućiti pomoćnik i za učenicu prvog razreda.

Sad sve dalje bi nam bilo sve teže se na neki drugi način organizirati, tako da nam ovaj projekt zaista pomaže u našim potrebama. Ako učiteljica ima 28-ero djece u razredu, veoma se teško posjetiti takvom djetetu.

Mateja Lončar.
Mateja Lončar.

U sklopu projekta zaposleno je 17 pomoćnika i jedan dodatni u slučaju da dođe do potrebe za zamjenom. Među njima je i Mateja Lončar, koja nakon završenog Ekonomskog fakulteta nije mogla pronaći zaposlenje te je posao pomoćnika u nastavi vidjela kao priliku za zapošljavanje. Radio Dravi pojasnila je što je njezin posao.

Pomažem jednom učeniku drugog razreda koji ima problema u pažnji i pokušavam ga motivirati da surađuje s učiteljicom. Znači poticanje na komunikaciju sa drugom djecom, s učiteljicom i učiteljima iz ostalih predmeta. Doživljava me kao prijateljicu, stvarno smo si dobri.

1.237.941 kuna, kolika je ukupna vrijednost projekta, pristiglo je iz Europskog socijalnog fonda, a tim novcem bit će isplaćene plaće za pomoćnike i dio plaća za koordinatore te će se financirati edukacija pomoćnika koja je počela jučer i trajat će do kraja mjeseca.

zatvori