Četvrtak, 25. travnja 2024.

Poduzetnički dan u Koprivnici došao je podržati i ministar Maras

Koprivnica je danas u znaku poduzetništva.

Još je jutros počela jedna od četiri planirane interaktivna radionica u okviru programu Ready, steady, Go! Predavač je profesor Boris Blažinić, koji će pomoći prevladati psihološke barijere koje prema istraživanjima koče 40% poduzetničkih ideja. Pojasnila je to Radio Dravi direktorica Kopriničkog poduzetnika, Martina Golčić:

Kao što je i naslov radionice Psych out! – a rečenica profesora Blažinića „okrenut ću vas naglavačke“ ja stvarno vjerujem da je tome tako. U kom smislu „okrenut ću vas naglavačke“? On je izuzetan majstor u tome da propituje, postavlja pitanja, dakle da vas natjera na neka razmišljanja i da preskočite neke barijere, ili – ako ništa drugo da spoznate koje vas to barijere koče da realizirate svoju poduzetničku ideju.

Nakon toga, u Pučkom otvorenom učilištu na Trgu bana Jelačića održana je tribina “Poduzetna Hrvatska – jer možeš više”. Najavljen je dolazak ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa koji će sa suradnicima predstaviti nove programe za razvoj i poticanje poduzetništva koje provodi njegovo ministarstvo.

Ovdje govorimo o još 400 milijuna kuna koji će malim i srednjim poduzetnicima biti na raspolaganju još ovu godinu. To su poduzetništvo u turizmu; za certifikate i norme; za inovacije; internacionalizacija poslovanja i ICTI za poduzetnike u nerazvijenim područjima. To su programi kojima će stručne službe i ministrovi suradnici vrlo konkretno govoriti te je to prilika da naši poduzetnici iz prve ruke dobiju odgovore na sva pitanja koja im često ostanu neodgovorena.

Nakon tribina s poduzetnicima ministar Maras će posjetiti i Medičarnu Špičko koja je korisnik bespovratne potpore iz programa Poduzetnički impuls, a potom će posjetiti i radionicu u Domu mladih. S ministrom su danas u Koprivnici i njegov zamjenik Dražen Pros te predsjednik Uprave HAMAG BICRO-a Darko Liović.

zatvori