Četvrtak, 25. travnja 2024.

Osnovci uče kako se ponašati u vodi i kako pomoći nekome u nevolji

U četvrtim razredima gradskih i općinskih osnovnih škola počela je provedba radionica pod nazivom “Kodovi sigurnosti na vodi” koje organizira Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.

Učenici na ovim radionicama mogu naučiti osnovna pravila ponašanja u vodi i oko nje, naučiti što je posao spasioca na plažama, a prezentira im se i oprema kojom se koriste spasioci. Dosad je održano osam radionica u kojima je sudjelovalo 150 učenika, a tijekom ovog tjedna održat će ih se još nekoliko, pod vodstvom osposobljenih predavača Lidije Molnar iz OŠ “Braća Radić” i Gorana Višaka iz OŠ “A. N. Gostovinski”. Ovim projektom bit će obuhvaćene sve škole na području Grada Koprivnice i 11 okolnih općina te će se na taj način educirati oko 600 učenika kroz ukupno 23 radionice.

Novost je održavanje tečaja Spasioc junior za 15-ak učenika osmih razreda, u suradnji s Plivačkim klubom Cerine. Radi se o trodnevnom tečaju u kojemu će plivači iz završnih razreda osnovnih škola steći vještine spašavanja na vodi pod vodstvom licenciranih spasioca Hrvatskog Crvenog križa te liječnicima koji će ih naučiti kako pružiti prvu pomoć.

Izvor: HCK Koprivnica
Izvor: HCK Koprivnica

Podsjetimo, djelatnici i volonteri koprivničkog Crvenog križa ljetos su, kao i svake godine, obišli kupališta na Šoderici i Dravi te kupače lecima upozorili na opasnosti koje im prijete i kako se treba ponašati u vodi.

Radionice su dio projekta Hrvatskog Crvenog križa “Sigurnost na vodi” čiji je cilj prevencija nesreća vezanih uz vodu, a organizira ih Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.

zatvori