Utorak, 23. travnja 2024.
Home Sport Nogomet Osmina finala Kupa: Tehničar ‘riješio’ Borac, a Podravac Osvit

Osmina finala Kupa: Tehničar ‘riješio’ Borac, a Podravac Osvit

0
Osmina finala Kupa: Tehničar ‘riješio’ Borac, a Podravac Osvit
Snimio Zlatko Šimčić.
Odigrane su utakmice osmine finala Županijskog kupa. Tehničar je uvjerljivo slavio u gostima kod Borca u Imbriovcu, Podravac iz Virja – također u gostima – nadmoćno je iz daljnjeg natjecanja izbacio Osvit, Legrađani se nisu pojavili u Novigradu, a susret Koprivnice i Fugaplasta odgođen je za 14. listopada.

U utakmici osmine finala Županijskog nogometnog kupa između Borca i Tehničara imali smo priliku vidjeti sraz dviju momčadi koje su u prošlogodišnjem prvenstvu vodile borbu za prvaka lige. Domaćin, oslabljen neigranjem trojice ključnih igrača Bastašića, Mujkića i Krofla, nije uspio parirati raspoloženim gostima. Cvetkovčani su pitanje pobjednika riješili već u prvom dijelu utakmice. Bartolić je doveo goste u vodstvo u 12. minuti, a već u 17. nakon loše reakcije vratara domaćih Grabar je glavom povisio rezultat. Danas najraspoloženiji Markušić postavlja konačan rezultat u 39. minuti. Domaćini su pokušavali sa udarcima iz daljine, no bezuspješno. Sve u svemu zaslužena pobjeda Tehničara koja je danas domaćinima demonstrirala moderan nogomet.

Imbriovec, Igralište Borca; Gledatelja oko 70
1/8 Finale ŽNK
NK Borac – NK Tehničar 1974 0:3 (0:3)

Suci: Koprić (Križevci): Iveljić (Kamešnica); Plantak (Križevci)
Stijelci: 0:1 Bartolić (12); 0:2 Grabar (17); 0:3 Markušić (39)
Žuti kartoni: Švagelj, Sušec (Borac); Tikelka, Jadanić (Tehničar)
Crveni kartoni: –
NK Borac
Kolarec, Fičko, Milošević, Balent, Oršić, Gaži (Nemec), Korenika, Švagelj (Šteingl), Sušec, Bastašić, Kocijan (Fajdić), Pjetri
Trener: Andrašić
NK Tehničar 1974
Bodo, Trupina, Grabar, Vukonić, Markušić (Labaš), Tihelka, Bartolić (Milek), Jadanić, Hudak, Bartolović (Firbas), Lovrek (Jakupić)
Trener: Sović

U ostalim utakmicama, vodeća momčad Međužupanijske lige iz Virja u gostima je s lakoćom savladala Osvit. Nogometaši Križevaca su također visokim rezultatom ispratili Omladinac. Strijelci za domaće su bili sa po dva zgoditka Stubičan, Malden i Mišir i jednom je precizan bio Jendrašec, dok je za goste precizan bio Hajduković. Ferdinandovac je bio bolji od susjeda iz Kalinovca, dok su Molvarci iz daljnjeg natjecanja izbacili Picoke. Novigraci su se plasirali u sljedeći krug natjecanja jer gosti iz Legrada nisu došli na odigravanje susreta, a Koprivnica je zbog prvenstvenih obaveza odgodila susret s Fugaplastom za 14. listopada.

1/8 finala Županijskog kupa – rezultati

Đelekovec: Osvit – Podravac 1:7
Križevci: Križevci – Omladinac 7:1
Molve: Mladost – Graničar Đurđevac 2:1
Imbriovec: Borac – Tehničar 1974 0:3
Ždala: Prekodravac – Tomislav SIŽ 1:1, 4:2 n.p.
Ferdinandovac: Ferdinandovac – Kalinovac 3:1
Novigrad Pod.: Drava – Graničar Legrad 3:0 b.b.
Koprivnica: Koprivnica – Fugaplast 14.10.

151008_kup-1

zatvori