Utorak, 23. travnja 2024.

Može li Slaven Belupo u Osijeku napokon do pobjede u gostima?

Pred nogometašima Slaven Belupa u petak je novi izazov u domaćem prvenstvu.

Susret 14. kola donosi im gostovanje u Osijeku, s kojim su se naši Farmaceuti često borili u donjem dijelu ljestvice. Tamo je Slaven Belupo upisao i svoju posljednju pobjedu u gostima, još u prosincu prošle godine. Može li se to sutra ponoviti? Trener Željko Kopić smatra da može, ali i da to neće biti nimalo lako.

Znamo da Osijek svakom utakmicom lovi, kako se kaže, zadnji vlak, odnosno priključak. Nama su ovih zadnjih par rezultata svakako otežavajuća okolnost i u svakoj sljedećoj utakmici, od kojih je eto prva u Osijeku, moramo se doslovno baciti na glavu – svaki pojedinac i na razini momčadi, da se što prije vratimo na pravi kolosijek.

Slaven Belupo dobro je posložena ekipa, smatra Kopić, no nedostaje joj agresivnosti, odnosno upravo ranije spomenutog bacanja na glavu.

Po meni to izgleda dobro, samo što… Rezultat je taj koji te determinira. Sad, mi možemo pričati o tome u kojem bi to smjeru otišlo da smo zabili gol protiv Hajduka, da je ovako, da je onako, ali jednostavno situacija je takva. Što se tiče tog nekog aspekta funkcioniranja vidim ekipu koja je dobra, koja je na dobroj razini, ona ni u jednom trenutku nije bila bezglava pa neće biti ni u Osijeku, ali u onom pozitivnom, sportskom, drskom pa pod navodnicima i bezobraznom smislu želim jednostavno da se bacimo na glavu.

Mateas Delić. Snimio Marko Posavec.
Mateas Delić. Snimio Marko Posavec.

S trenerom se slaže i kapetan momčadi Mateas Delić koji Osijek vidi kao opasnog protivnika kojemu je puno toga na kocki.

Oni ovu utakmicu vide kao ključ sezone. Nismo ni mi u bajnoj situaciji, tamo će biti svega samo ne ljepote u igri. Treba stati hrabro, pokazati želju, htijenje, volju agresivnost i doslovno se potući za bodove u Osijeku.

Trener Kopić utakmicu će vjerojatno započeti istim sastavom kao i protiv Hajduka. Nedostaje Nejc Potokar koji se oporavlja od ozljede. Utakmica je na rasporedu u petak, 23. listopada od 18 sati, a sudit će ju Duje Strukan iz Splita. Recimo i da je Slaven Belupo trenutno na 8. mjestu ljestvice s 13 bodova, dok je Osijek iza njega s puna četiri boda manje.

zatvori