Četvrtak, 25. travnja 2024.

Novi likovni uspjeh ‘Nemčića’: Dora, Ana i Sara nagrađene u Celju

Dora Ferčec i Ana Šimunija iz 2.c te Sara Salajpal iz 4.c nagrađene su na 20. međunarodnom likovnom natječaju ‘Narodne nošnje i plesovi mog naroda’ u Celju.

celje 2U pratnji svojih učiteljica Senke Pintarić i Đurđice Pošte te ravnateljice škole Gordane Gazdić Buhanec, Dora, Ana i Sara prošlog su petka otputovale u Sloveniju na svečanu dodjelu nagrada. Radi se o trećem po veličini natječaju u Europi i jednome od deset najvećih u svijetu, a u njemu je dosad sudjelovalo više od 130 tisuća djece i mladih iz 110 zemalja svijeta. Visoki pokrovitelj ovogodišnjeg natječaja bio je predsjednik Republike Slovenije, Borut Pahor.

Nagrade je dodijelio osnivač natječaja Mihailo Lišanin, i sam dobitnik mnogih priznanja za razvoj stvaralaštva mladih diljem svijeta, a ceremonija dodjele započela je upravo s tri male Koprivničanke. Lišanin je pritom zahvalio učiteljicama na višegodišnjoj suradnji i ravnateljici na organizaciji jedne od 230 izložbi mladih umjetnika koja je bila postavljena u OŠ “Antun Nemčić Gostovinski”.

U ime Galerije likovnih del mladih Celje, g. Lišanin uručio je i posebna priznanja učiteljicama Senki Pintarić i Đurđici Pošti za promicanje likovne kulture mladih.

Celje 3

zatvori