Četvrtak, 25. travnja 2024.

U polju pronađena minobacačka mina iz Drugog svjetskog rata

Poljoprivrednik iz Kalinovca jučer je, pri oranju svog polja, naišao na napravu koja je dijelom pakleni stroj, a dijelom povijesni relikt.

Plug mu je, naime, zahvatio minobacačku minu koja tamo najvjerojatnije leži još od Drugog svjetskog rata. Na teren je odmah izašao stručnjak za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave koprivničko-križevačke te zbrinuo eksplozivnu napravu. Sama mina nije imala upaljač i zbog dugog ležanja u zemlji prilično je korodirala, no bila opasna ili ne, pohranjena je na sigurno, rekao nam je glasnogovornik Policijske uprave Dražen Laljek.

‘Trkac’ u Lepavini

Dva osobna automobila sudarila su se jučer poslijepodne u Lepavini. Nesreću je skrivio vozač pod utjecajem alkohola koji se nepropisno uključio u promet, a srećom nitko nije ozlijeđen. Vozač koji je uzrokovao nesreću “napuhao” je 2,05 promila te je uhićen.

Od 106 vozača šest je bilo “veselih”

U večernjim satima četvrtka Policijska uprava koprivničko-križevačka provela je preventivno-represivnu akciju nadzora alkoholiziranosti vozača. Policijski službenici zaustavili su ukupno 106 vozača i pritom utvrdili 17 prometnih prekršaja. Šest osoba sankcionirano je zbog upravljanja pod utjecajem alkohola, a jedan je vozač i zadržan u posebnim prostorijama do otriježnjenja. Većina vozača imala je između 0,5 i 1,5 promila, a rekorder je 61-godišnji biciklist uhvaćen u Suhoj Kataleni s 2,40 promila. Tijekom akcije nisu zabilježene prometne nesreće.

zatvori