Srijeda, 17. travnja 2024.

Ministar Maras: Koprivničanci su marljivi, dobro educirani i produktivni

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras predstavio je na tribini ‘Poduzetna Hrvatska – jer možeš više’ nove programe kojima je hrvatskim poduzetnicima do kraja ove godine na raspolaganju 400 milijuna kuna.

Pobrojavši rezultate koje je njegovo ministarstvo postiglo u osiguravanju uvjeta poslovanja malom i srednjem poduzetništvu, Radio Dravi je ocijenio značaj i mjesto Koprivnice kad se govori o poduzetništvu.

Koprivnica je jako pozitivan primjer jer je to jedan dio Hrvatske gdje su ljudi izuzetno marljivi, dobro educirani, produktivni. Kad pogledate produktivnost ovoga kraja, ona je veća nego u drugim dijelovima Hrvatske. Ima jako puno obrtnika, osniva se više obrta nego što se zatvara. Prostora ima, na jako je dobroj geografskoj poziciji. Infrastruktura se gradi. Za nekoliko mjeseci ćemo imati i brzu cestu do Križevaca, a onda se nastavlja i dalje prema Koprivnici. Ovaj kraj ima jednu zaokruženu cjelinu.

No da se ovdašnji poduzetnici baš i ne snalaze dobro u iskorištenju ponuđenih bespovratnih financijskih mjera, kazuju podaci o prijavama za projekte financiranja iz Fonda za regionalni razvoj, rekao je ministrov zamjenik, Koprivničanac Dražen Pros:

Doslovno, s područja Koprivničko-križevačke županije zaprimljeno je 17 prijava, u odnosu na 1.418 s područja cijele Hrvatske. To je svega 1,2% od ukupnih prijava.

Inače, Ministarstvo poduzetništva i obrta različitim je mjerama u posljednje 4 godine uložilo 262 milijuna kuna. To je samo dio investicija u vrijednosti od 494 milijuna kuna koje će omogućiti otvaranje nova 744 radna mjesta, ali i omogućiti povećanje konkurentnosti ovdašnjih poduzetnika.

Ministar Maras je sa suradnicima posjetio i Medičarnu Špičko, koja je iz Poduzetničkog impulsa ostvarila bespovratnu financijsku potporu za svoje poslovanje, te radionicu koja je u Domu mladih održana u okviru projekta “Ready, Steady, Go!”.

zatvori