Subota, 20. travnja 2024.
Home Tu oko nas Liga protiv raka obilježava pet godina djelovanja Posudionice pomagala

Liga protiv raka obilježava pet godina djelovanja Posudionice pomagala

0
Liga protiv raka obilježava pet godina djelovanja Posudionice pomagala
Prošlo je punih pet godina od kako u organizaciji Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici djeluje Posudionica pomagala.

Smještena je u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo, a svrha joj je omogućiti da bolesnici po otpustu iz bolnice, dobiju potrebno pomagalo kako bi im se olakšalo liječenje i rehabilitaciju u njihovim domovima. Dravi info više je rekla predsjednica Lige, dr. Marija Sačer:

Najčešće je to organizirano tako da sestra za otpust bolesnika – znajući za potrebe liječenja kod kuće, već kad se bolesnik otpušta kući, zatraži u posudionici potrebno pomagalo. No nama se može obratiti i svatko drugi tko treba bilo kakvo pomagalo – bilo da je riječ o pelenama, stomi, štaki, kolicima, hodalicama, krevetima, madracima, udlagama…

Posudionica je trenutno na raspolaganju utorkom i četvrtkom od 10 do 12 sati, a uskoro će, s dolaskom nove velike donacije od strane Caritasa koprivničke Župe blaženog Alojzija Stepinca korisnicima biti na raspolaganju i preko mobitela 095/723 42 20.

A već u četvrtak, najavljuje dr. Sačer, Posudionica će od koprivničke bolnice dobiti donaciju od 10 bolničkih kreveta koji će odmah biti na raspolaganju korisnicima.

Valja spomenuti i da je inicijatorica osnovanja Posudionice i koordinatorica svih aktivnosti sestra za kućnu njegu Katarina Martinčić, kojoj iz Lige zbog toga upućuju posebnu zahvalu.

zatvori