Utorak, 23. travnja 2024.

Košarkašice novu sezonu A-2 lige otvorile pobjedom u Čakovcu

Košarkašice Ženskog košarkaškog kluba Koprivnica novu sezonu A-2 lige sjeveroistok otvorile su pobjedom u gostima kod Radosti u Čakovcu. I to kakvom pobjedom: slavile su sa 108:44.

Gostovanja u Čakovcu obično su “vruća” i neizvjesna, ali ovoga puta nije bilo tako: Koprivničanke su od samog početka nametnule svoj ritam, ometajući prijenos lopte protivničkim igračicama koje zbog toga nisu uspijevale razviti nikakvu napadačku igru. Nakon što su osigurale znatnu prednost, gošće iz Koprivnice utakmicu su opušteno privele kraju.

Bila je to zaslužena pobjeda za koprivničke košarkašice koje su u sljedećem kolu slobodne, a nakon toga dočekuju Mursu iz Osijeka.

Pretkadetkinje izborile pobjedu protiv Virovki

Uz seniorke koje su slavile u Čakovcu, razloga za veselje imaju i mlađe košarkašice Koprivnice koje su prošle subote otvorile novu sezonu Lige Z-14. Protivnice su im bile igračice Podravca iz Virja i nisu se lako predale: Koprivnica je naposljetku izborila pobjedu s rezultatom 56:41, no treba reći da je koprivnička ekipa vrlo mlada, sa samo jednom igračicom 2002. godišta (Ninom Bojanović kojoj je ovo bila prva službena košarkaška utakmica), zbog čega je uspjeh tim veći.

Unatoč “uspavanosti” u prvom poluvremenu, ozljedi Melani Granželić i vrlo lošem ulasku u treću četvrtinu, Koprivničanke su bile koncentriranije u samoj završnici te zasluženo pobijedile. Od ove godine za koprivničke pretkadetkinje nastupa i Lea Peroković iz Bregi. U sljedećem kolu Z-14 lige, Koprivničanke dočekuju ekipu DHP&Gola.

zatvori