Utorak, 23. travnja 2024.

Košarkašice Koprivnice osvojile pripremni turnir uoči nove sezone A-2 lige

Ženski košarkaški klub Koprivnica proteklog je vikenda ugostio ekipe iz Zaprešića i Karlovca na pripremnom seniorskom turniru uoči početka nove sezone A-2 lige sjever.

Po sustavu “svaki sa svakim”, odigrane su tri utakmice nakon kojih je poredak ekipa bio sljedeći:

  1. ŽKK Koprivnica (2-0)
  2. ŽKK Karlovac (1-1)
  3. ŽKK “Jabuka”, Zaprešić (0-2)

Sudionicima turnira dodijeljena su i prigodna priznanja. Titulu najbolje strijelkinje ponijela je Iva Ilić iz Koprivnice s osvojenih 49 poena. Najboljom igračicom turnira proglašena je Lea Hajdin iz Karlovca, dok je uvjerljivo najsimpatičniji trener ( :) ) bio Vedran Benić iz Karlovca.

Igračice Koprivnice odigrale su dvije izvrsne utakmice, uvjerljivo pobijedivši vrlo dobre ekipe iz Zaprešića i Karlovca.

U prvu utakmicu domaće igračice krenule su vrlo motivirano te su vrlo brzo nametnule svoj ritam odvojivši se tako rezultatski od ekipe Jabuke, što rezultira rutinskom pobjedom od 16 poena razlike. Ekipa Koprivnice je u toj utakmici koristila tri različite vrste obrana koje su funkcionirale vrlo dobro, dok se napadački kroz odličnu tranziciju i uigrane akcije dolazilo do zaista lijepih poena.

Pohvala ekipi, a posebice standardno dobroj Ilić, šuterski raspoloženoj Valentini Šestak te napokon adekvatno motiviranoj Lončarek. Valja spomenuti i ovogodišnja pojačanja (Kiš, Gregurek, Dević) koja su u svojim minutama pružile kvalitetu više u korist ekipe.

ŽKK KOPRIVNICA – ŽKK “JABUKA” 67:51
(24:11; 20:8; 17:15; 6:17)

ŽKK KOPRIVNICA:
Đukin 3, Markek 6, Šestak G, Čehok 4, Lončarek 13, Dević, Ilić 29, Kozolić, Mihalić 3, Šestak 8, Gregurek, Kiš.

U drugoj utakmici, protiv ekipe Karlovca, scenarij je bio sličan – kroz snažan ritam i lucidna rješenja u napadu rezultatski utakmica vrlo brzo postaje izvjesna te je ostvarena pobjeda od 30-ak poena razlike.

ŽKK KOPRIVNICA – ŽKK KARLOVAC 73:43
(21:13; 20:9; 12:10; 20:11)

ŽKK KOPRIVNICA:
Đukin 4, Markek , Šestak G, Čehok 6, Lončarek 25 , Dević, Ilić 20 (3×3p), Kozolić, Mihalić 2, Šestak 15, Gregurek, Kiš.

U terminu odigravanja prethodno spomenutih utakmica mlađe snage kluba (’01. i mlađe) bile  suu Novom Mestu na utakmicama AlpeAdria lige – veselimo se doprinosu nekih od njih čak i u seniorskoj konkurenciji s naglaskom na trenericu/igračicu Maricu Koroliju.

Naredni vikend ekipu Z14 očekuje domaća utakmica protiv Podravca, dok u sklopu A-2 lige seniorke idu na megdan Međimurkama.

zatvori