Četvrtak, 25. travnja 2024.

Počela je košarkaška A-2 liga: Grafičar pobijedio u Koprivnici

Prenosimo izvještaj iz KK Koprivnica.

Košarkaši Koprivnice u subotu su otvorili novu sezonu A-2 lige. U prvom kolu ugostili su Grafičar iz Ludbrega te izgubili s rezultatom 77:88.

Grafičar je krenuo u lov na naslov prvaka, dok je glavni cilj naših košarkaša u predstojećoj sezoni popraviti loše plasmane iz posljednjih nekoliko godine. Liga je ove godine okrnjena, budući da su Vindija i Čakovec u posljednji trenutak odustali od natjecanja.

Što se tiče Koprivnice, dobra je vijest da su se u klub vratili Androlić, Jakupić i braća Domović, te uz Haluseka, Ivandića i Antolića ekipa sada izgleda znatno ozbiljnije. Iz Virovitice je stigao Petrović koji igra kao zaštićeno godište i Nervo iz križevačkog Radnika, no on se ozlijedio na posljednjoj prijateljskoj utakmici pa još nema službeni nastup za Koprivnicu. Uz veterana Paligača, nekoliko darovitih juniora i vrlo obećavajućeg kadeta Vedriša, ozlijeđenog na kup-utakmici protiv Križevaca, KK Koprivnica ima se čemu nadati ove sezone – što se i vidjelo upravo na spomenutoj utakmici protiv Križevčana, donedavnih prvoligaša. Nedostaju, doduše, visoki igrači koji bi se mogli ravnopravno nositi s protivničkim centrima.

Utakmica Koprivnica – Grafičar bila je vrlo borbena i zanimljiva, jedna od boljih u zadnjih nekoliko sezona. Gosti iz Ludbrega u drugom su se poluvremenu odvojili na 15-ak koševa razlike, Koprivničanci su to spustili ispod 10 poena, ali na kraju ipak je završilo 77:88 za goste.

Koprivnica je na samom početku malo iznenadila uspavane Ludbrežane i krenula vodstvom. Gosti, koji imaju jaku vanjsku liniju i kvalitetne centre, morali su se dobrano potruditi da nametnu svoju igru. U tome su najveću prednost imali pod košem gdje su osvojili sve važne lopte, što je u konačnici donijelo i prevagu na njihovu stranu. To su i kapitalizirali pred kraj prvog poluvremena, kada je Grafičar sa nekoliko kvalitetnih napada otišao na 10-ak koševa razlike i ta razlika je ostala do kraja utakmice.

Gledatelji mogu biti zadovoljni kvalitetom utakmice i nadati se da će ekipa Koprivnice ostati ovako borbena i jedinstvena u tijeku ove sezone.

Kod Koprivnice su se istakli Ivandić, Antolić, Halusek i u prvoj četvrtini odličan Sven Petrović, a najbolji kod Grafičara su bili Matlak, Petrović i Poljak.

U idućem kolu ekipa Koprivnice gostuje u Ivancu, a za dva tjedna domaćin je ekipi Bjelovara.

zatvori