Srijeda, 24. travnja 2024.

Košarka: Koprivnica u posljednjoj sekundi produžetka izgubila od Bjelovara

Košarkaši Koprivnice blago rečeno tijesno su poraženi u susretu 3. kola A-2 lige sjever protiv ekipe Bjelovara. Konačni rezultat glasio je 93:95.

Koprivnica je izgubila doslovno u zadnjoj sekundi produžetka. Cijela je utakmica bila kvalitetna, izjednačena i borbena, puna neizvjesnosti; naši košarkaši ove sezone pokazuju neko drugo lice, sasvim različito od lošeg lanjskog prvenstva.

Poveli su gosti iz Bjelovara te u startu ostvarili 15-ak koševa prednosti koju su lagano i povećavali. U drugoj četvrtini malo su usporili, a Koprivničanci su pojačali svoj pritisak i pod vodstvom Ivandića i Haluseka počeli stizati rezultat, sve do četiri koša minusa, no poluvrijeme je ipak pripalo Bjelovaru s 42:52.

No, poput Koprivnice, i Bjelovar ima kratku klupu, što se odrazilo na njihovu igru u drugom poluvremenu. To je iskoristio trener Koprivničanaca Izet Čaldarević te tek tada u igru ubacio Antolića, a i više je rotirao igrače. Tako treća četvrtina donosi izjednačenje rezultata, a prema kraju utakmice Koprivnica je nekoliko puta došla i u vodstvo. Rezultat na isteku regularnog vremena bio je neriješen, stoga se ušlo u produžetak. A tamo ponovno drama: poveli su Bjelovarčani, Koprivničanci izjednačili, i jednu sekundu prije kraja produžetka gostujući košarkaši postižu pobjedonosni zgoditak.

U sljedećem kolu, Koprivnica je ponovno domaćin, a u dvoranu Branimir dolaze Križevci.

zatvori